Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu İstanbul'da kar yağışı başladı! Kar ne zamana kadar sürecek? (Hava durumu)

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün her gün yayınladığı 'Günlük Tahmin' verilerine göre yurt genelinde yağış görülüyor. Bazı bölgeler içinde fırtına uyarısı yapıldı. İşte 24 Ocak 2018 hava durumu tahminleri..

        YURT GENELİ HAVA DURUMU

        Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Antalya çevreleri, Isparta'nın doğu kesimleri ile Muğla'nın Marmaris, Fethiye ve Dalaman ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Akdeniz kıyı kesimleri, Doğu Karadeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

        Ülke genelinde 2 ila 6 derece arasında azalması bekleniyor. Genellikle kuzey yönlerden hafif ve orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege'de kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

        KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara ve Kıyı Ege'de kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

        İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI BAŞLADI

        Kar yağışı özellikle Anadolu yakasında ve yüksek kesimlerde etkili oluyor. Anadolu yakasında Kartal ve Sultanbeyli kısa sürede beyaza büründü. (DHA)

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan uyarıların ardından kentte dün sulu şekilde yağan kar bugün sabah erken saatlerde özellikle yüksek ilçelerde yağmaya başladı. Yoğun ve ince şekilde yağan kar bir olumsuzluğa yol açmazken trafiğinde normal seyrinde aktığı görüldü. Özellikle Beylikdüzü, Kartal ve Ataşehir'de yağmaya başlayan karın ilerleyen saatlerde de devam etmesi ve kent genelinde etkili olması bekleniyor. (İHA)

        İSTANBUL'DA KAR FOTOĞRAFLARI

        İSTANBUL'DA KAR VİDEOLARI

        İSTANBUL HAVA DURUMU

        Meteoroloji'nin resmi sitesi üzerinden edinilen bilgiye göre; İstanbul'da bugün hava sıcaklığı en yüksek4°C olacağı ve parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusunun karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Trakya kesiminde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor. Ayrıca rüzgarın; Kuzey ve Kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

        ORHAN ŞEN'DEN KAR YAĞIŞI AÇIKLAMASI

        Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul'daki kar yağışı ile ilgili Twitter adresi üzerinden açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Şen, İstanbul'da kar yağışının bugün hafif de olsa akşama kadar süreceğini, Karadeniz üzerinden nemi alarak arasıra orta şiddette kar yağışının da görülebileceğini belirtti.

        BUGÜN FIRTINAYA DİKKAT EDİN

        Doğu Karadeniz'de rüzgarın bugün (salı) öğleden sonra kuvvetini artırarak batı ve kuzeybatı (karayel) yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın yarın (çarşamba) günün ilk saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi tahmin edilmektedir.

        Marmara'da rüzgarın yarın (çarşamba) öğleden sonra kuvvetini artırarak kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden 5 ila 7 yer yer 8 (40-60 yer yer 75 km/sa) kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın perşembe günü ilk saatlerinde etkisin kaybetmesi tahmin edilmektedir.

        Ege'de rüzgarın yarın (çarşamba) sabah saatlerinden itibaren kuvvetini artırarak kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/sa) fırtına, güneyinde 7 ila 9 (75-90 km/sa) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın Kuzey Ege'de perşembe günü sabah saatlerinden itibaren, Güney Ege'de cuma (26.01.2018) günü günün ilk saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi tahmin edilmektedir.

        REKLAM

        Batı Akdeniz'de rüzgarın yarın (çarşamba) akşam saatlerinden itibaren kuvvetini artırarak kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) perşembe günü (25.01.2018) sabah saatlerinden sonra kuzey ve kuzeybatı (karayel) yönlerden 7 ila 9 (75-90 km/sa) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın cuma günü (26.01.2018) akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi tahmin edilmektedir.

        Orta Akdeniz'de rüzgarın perşembe günü (25.01.2018) sabah saatlerinden itibaren kuvvetini artırarak kuzey ve kuzeybatı (karayel) yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın cuma günü (26.01.2018) günün ilk saatlerinde etkisini kaybetmesi tahmin edilmektedir.

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kılıç
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ