Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Meteoroloji'den son dakika kuvvetli yağış uyarısı! 10 Aralık 2017 İstanbul hava durumu

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 10 Aralık 2017 son hava durumu tahminine göre, ülkenin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ve Gümüşhane çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

        Meteoroloji, Yalova, Kocaeli, Sakarya çevrelerinde de sağanak yağış uyarısında bulundu.

        İSTANBUL'DA HAVA BİR ANDA KARARDI

        İstanbul'da beklenen sağanak yağış başladı. Bulutların etkisiyle bir anda kararan gökyüzü, sokakları gece karanlığına bürüdü. Lodos ve sağanak yağış nedeniyle, vatandaşlar zor anlar yaşadı. İstanbul'un birçok noktasına etkili olan yağış, yollarda su birikintileri oluşturdu. Vatandaşlar yağmurdan korunmak için ilginç yöntemlere başvurdu.

        GECE SAATLERİNDE KARS EKSİ 25'İ GÖRDÜ

        İHA'nın haberine göre; Kars'ta kar yağışının ardından etkili olan Sibirya soğukları hayatı durma noktasına getirdi.

        Kars'ta gece saatlerinde eksi 25 dereceye kadar düşen hava sıcaklığı adeta her şeyi dondurdu. Kentte çok sayıda araç dondu çalışmadı. Vatandaşların sokaklarda yürümekte zorluk çekti.

        GÜNDÜZ SICAKLIĞI EKSİ 17'Yİ GÖRDÜ

        Donan araçlarını çalıştırmak isteyen vatandaşlar yoğun çaba sarfetti. Evlerde sular dondu. Kentte gündüz sıcaklığı ise eksi 17'i gördü.

        "BUZ TUTUYORUZ"

        Havanın çok soğuk olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, "gerçekten hava çok soğuk, buz tutuyoruz. Evlerimiz buz tutmuş, camlarımız buz tutmuş, arabamız buz tutmuş. Sabah arabamızı çalıştıramadık. İşyerimiz buz tutmuş. İşyerlerimizde bütün sular donmuş. Hava akşamları eksi 20 dereceyi görüyor. Çok soğuk bu memleket, adeta donuyoruz" dedi.

        YAĞIŞLAR NERELERDE ETKİLİ OLACAK?

        Genellikle yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Sivas, Yozgat ve Gümüşhane çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların Kıyı Ege ve Çanakkale çevreleri ile Balıkesir'in batı kesimlerinde yer yer kuvvetli (21-50 Kg/m2) olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde İç Anadolu'nun güneyi ve doğusu ile doğu kesimlerde yer yer sis ve pus olayı meydana geleceği tahmin ediliyor.

        KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

        Beklenen yağışların; Kıyı Ege ve Çanakkale ile Balıkesir'in batı kesimlerinde yer yer kuvvetli (21-50 Kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (Ani sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

        İL İL ANLIK HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

        HAVA SICAKLIĞI NASIL OLACAK?

        Önemli bir değişiklik beklenmiyor. Mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

        RÜZGAR NERELERDE ETKİLİ OLACAK?

        Genellikle güney ve güneybatı yönlerden, zamanla Karadeniz kıyılarında kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Kuzey Ege, Kıyı Ege, İç Anadolu'nun kuzeyi ile Batı ve Orta Karadeniz'de kuvvetli (40-60 km/saat), Marmara'da fırtına (60-90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

        REKLAM

        KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

        Rüzgarın ; Genellikle güney ve güneybatı yönlerden, Kuzey Ege, Kıyı Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Batı ve Orta Karadeniz'de kuvvetli (40-60 km/saat), Marmara'da ise fırtına (60-90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden kuvvetli rüzgar ve fırtınanın oluşturabileceği olumsuz şartlara (çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

        MARMARA DENİZİ'NDEKİ LODOS OLUMSUZ ETKİLİYOR

        Marmara Denizi'nde etkili olan lodos deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor.

        Boğazlardan geçmek üzere Marmara Denizi'ne gelen yerli ve yabancı bandıralı 41 şilep ve tanker, hızı zaman zaman 60 kilometreye ulaşan lodos nedeniyle Süleymanpaşa ve Şarköy sahiline demirledi.

        Ayrıca, lodos nedeniyle yüksekliği yaklaşık 3 metreyi bulan dalgalar, Süleymanpaşa sahilindeki bankları yerinden sökerek çay bahçelerindeki masa sandalyelere de zarar verdi.

        Bu arada, Marmara Denizi'nde balık avındayken lodos dolayısıyla Şarköy, Mürefte ve Hoşköy balıkçı barınaklarına sığınan tekneler de hava koşullarının düzelmesini bekliyor.

        Yetkililer vatandaşları lodos nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı uyarıyor.

        ÇANAKKALE BOĞAZI'NDA FIRTINA VE SAĞANAK ULAŞIMI ETKİLEDİ

        Çanakkale Boğazı'nda kuvvetli fırtına ve sağanak, deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor.

        Kentte gece yarısı başlayan ve sabah saatlerinde etkisini artıran fırtına ve sağanak görüş mesafesinin azalmasına neden oldu.

        Çanakkale Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğü yetkilileri, gemilere telsizle uyarıda bulunarak boğazı çift yönlü transit gemi geçişlerine kapattı. Bölgedeki yoğun lodos fırtınası ve aralıklı sağanağın etkisini kaybetmesinin ardından boğaz trafiği normale döndü.

        İL İL HAVA DURUMU! HANGİ İLLERDE YAĞMUR, HANGİ İLLERDE KAR BEKLENİYOR?

        Edirne hava durumu: Parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak yağışlı, 10 derece.

        İstanbul hava durumu: Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı, 15 derece.

        Kırklareli hava durumu: Parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak yağışlı.

        Tekirdağ hava durumu: Parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak yağışlı, 14 derece.

        REKLAM

        İzmir hava durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı, 16 derece.

        Manisa hava durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı, 14 derece

        Uşak hava durumu: Parçalı, zamanla yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra hafif yağmurlu, 10 derece.

        Adana hava durumu: Parçalı ve az bulutlu, 17 derece.

        Karabük hava durumu: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmur ve yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı, 13 derece.

        Bolu: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmur ve yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı, 9 derece.

        Mersin hava durumu: Parçalı ve az bulutlu, 17 derece.

        Ankara hava durumu: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, 10 derece.

        Eskişehir hava durumu: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, 11 derece.

        REKLAM

        Zonguldak hava durumu: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, 16 derece.

        Trabzon hava durumu: Parçalı yer yer çok bulutlu, gece saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı, 16 derece.

        Kars hava durumu: Parçalı ve az bulutlu, -2 derece.

        Diyarbakır hava durumu: Parçalı ve az bulutlu, 10 derece.

        Gaziantep hava durumu: Parçalı ve az bulutlu, 10 derece.

        DENİZLERDE HAVA

        Karadeniz'de kuvvetli fırtına, Marmara ve Ege'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

        KARADENİZ

        Hava Durumu: Parçalı bulutlu, akşam saatlerine kadar Batı Karadeniz, akşam saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz yağmurlu; Rüzgâr: Batı Karadeniz'in güney ve güneybatıdan 6 ila 8 yer yer 9 (50-75 yer yer 90 km/sa), akşam saatlerinden sonra 3 ila 5 (20-40 km/sa), batısı kuzeybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa), akşam 3 ila 5 (20-40 km/sa), Doğu Karadeniz'de doğu ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) öğleden sonra batısı, akşam tamamı kuzeybatıdan 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, batısı ile öğleden sonra orta kesimleri, akşam doğusu 3,0 ila 4,0m yer yer 5,0m; Görüş: İyi, yağış anında orta, fırtına anında zayıf.

        REKLAM

        MARMARA

        Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmurlu; Rüzgâr: Güney ve güneybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa), öğleden sonra kuzeybatıdan, akşam saatlerinden sonra güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0m akşam 1,0 ila 1,5m Görüş: İyi, yağış anında orta.

        EGE

        Hava Durumu: Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar sağanak yağışlı, Rüzgâr: Kuzey Ege'de batı ve kuzeybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa), öğleden sonra 4 ila 6 (30-50 km/sa) akşam güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), Güney Ege'de güney ve güneybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa) öğleden sonra kuzeybatıdan, akşam güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 2,0 ila 3,0m akşam 1,0 ila 2,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.

        AKDENİZ

        Hava Durumu: Çok bulutlu, batısı sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz'de güney ve güneybatıdan, doğusu güneydoğudan 2 ila 4 (20-40 km/sa), Doğu Akdeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa); doğusu 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m Görüş: İyi, yağış anında orta.

        REKLAM

        VAN GÖLÜ

        Hava Durumu: Parçalı bulutlu ve sisli, Rüzgâr: Doğu ve kuzeydoğudan, batısı güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi, siste zayıf.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ