Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik METİ Timi bir bir imha ediyor
        1

        Türk Silahlı Kuvvetleri, Afrin'de Zeytin Dalı Harekatı'nı başarıyla yürütüyor. Terör örgütü YPG'nin elindeki mevzileri bir bir ele geçiren Mehmetçik, bir yandan da bölgede tuzaklanan çok sayıda bombayı imha ederek bölgedeki güvenliği sağlıyor.

        2

        Afrin Harekatı'nda hakimiyet sağlanan yerlerdeki patlayıcıları TSK'nın tuzaklamalara karşı eğitilmiş Mayın ve El Yapımı Patlayıcı Tespit İmha Timi (METİ) ortadan kaldırıyor.

        3

        METİ TİMİ KİMLERDEN OLUŞUR, GÖREVLERİ NELERDİR?

        HABERTURK.COM'un bir askeri uzmandan edindiği bilgilere göre METİ Timi, 1 astsubay, 5 uzman çavuştan oluşuyor.

        4

        METİ Timi'nin takım komutanı istihkam subaylardan oluşuyor. İstihkam subaylar, METİ Timi ekiplerini tuzaklanmış bölgeye yönlendirme görevini üstleniyor.

        5

        İstihkam subayın talimatı ile harekete geçen METİ Timi'nin başında 1 astsubay bulunuyor. 5 uzman çavuşun yer aldığı Tim'in kontrolü astsubay tarafından sağlanıyor. Timdeki 5 uzman çavuşun 2'si dedektörcü, 2'si işaretleyici, 1'i ise tahrip uzmanı olarak görev yapıyor.

        6

        TSK'nın patlayıcı ile ilgili diğer timleri 'PMKİ ve SAS'lar ise , 1 subay, 1 astsubay, 1 uzman çavuştan oluşuyor.

        7

        PMKİ ve SAS Timi, mühimmat imhasında görev alıyor. METİ Timi ise, El Yapımı Patlayıcı ve tuzaklanmış patlayıcıların imhasını gerçekleştiriyor.

        8

        Afrin'de terör unsurlarına yönelik düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı'nda METİ ve PMKİ Timi ekipleri ve SAS'lar görev alıyor.

        9

        METİ TİMİ'NİN İLKESİ: YÜZDE 99 BAŞARI FELAKETTİR

        Mayın ve El Yapımı Patlayıcı Tespit İmha Timi'nde görevli askerlerin en değerli hazineleri eğitim... Yüksek stres ve baskı altında çalışan METİ Timi'nin hata yapma şansı yok.

        10

        İmha sırasında yaşanacak en ufak hata felakete yol açabilir. METİ Timi'nin ilkesi her şeyi özetliyor: "Yüzde 99 başarı felakettir"

        11

        ABDULLAH AĞAR: EN KAHRAMAN EKİPLER ONLAR

        Habertürk TV yayınında Zeytin Dalı Harekatı'ndaki son duruma ilişkin açıklamalarda bulunan Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, METİ Timi ekiplerine de değindi. Ağar, METİ Timi ile ilgili şöyle konuştu:

        12

        "Afrin Harekatı'nda görev yapan METİ Timi'nin işi en zor iş. Yalnızca METİ Timi'miz yok, PMKİ var, SAS'larımız var. Diğer patlayıcı imha ekiplerimiz var.

        13

        Bunların ortak özellikleri hem kahraman olmaları hem de ateşin içine atlamaları. İşin en kahraman ekipler onlar. İmha ekipleri bir yandan çatışırken, bir yandan da imha işlemleri ile uğraşmak zorundalar. Onlar için yüksek stres altında yapılan bir faaliyet bu.

        14

        Bir tahripçi bir kere hata yapar, ikinci hatayı yapmaya zamanı yoktur. Çünkü bir hatasında imha olur. Güneydoğu'da imha edilen bombaları kaldıranlar da bu timlerdir."

        15