Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Kıskananlar çatlasın

        MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin 18 Mart'ta gerçekleştireceği olağan kurultay öncesi il ve ilçe başkanlarının yer aldığı Antalya Kampı'nda açıklamalarda bulunuyor.

        Bahçeli, "Üç hilal okyanus ötesinin eline düşemezdi, çok şükür düşmedi. Bu süreçte umutsuzluğa kapılanlar oldu. Gelişmeleri takip edip stratejik suskunluk haline bürünenler oldu. Farklı arayışlar içine girenler oldu. Yaşanan ne var ise davamızın vicdanında saklıdır. Dava adamlığı karşılıksız adanmışlığı gerektirir. Laçka, laubali tiplerden, korkak ve mesnetsiz kimselerden, fitne ve fesat çıkaranlardan bırakınız dava adamı olmayı, bizim nezdimizde insan bile olamaz, olamayacaktır. Sizler, görevinizi ciddiyet ve cesaretle yapıyorsunuz. Bizler soluğu kesilenlerden olmayacağız. Enerjimizi içe değil, dışa harcayacağız. Birbirimizin hak ve hukukunu çiğnetmeyeceğiz. Her dava adamı kalitelidir, karakterlidir. Bu yürek ki Kızıl Elma ile coşmuştur. Bu yürek gayretsizliğe hasım olmuştur. Biliniz ki zincir en zayıf halkası kadar güçlüdür. Ya hep birlikte güçlü olacağız ya da en zayıf tarafımızdan zarar göreceğiz. Unutmayınız, zalimleri alkışlayanlar varken, biz mazlumların yanında olacağız. 18 Mart Olağan Kurultayımız Çanakkale ruhu ile gerçekleşecektir." dedi.

        REKLAM

        "MHP'NİN BARAJ SORUNU YOK DİYORUM, KALIN VE KABUK BAĞLAMIŞ KAFALARI ALMIYOR"

        Partisine yönelik baraj eleştirilerine cevap veren Bahçeli, "15 Temmuz FETÖ darbe girişiminden sonra Yenikapı'da yeni bir ruh doğdu. Yeni bir hükümet sistemi üzerinde uzlaşmaya vardık. Bekamız tehlike altındaydı. Kaldı ki vatanı kaybetttikten sonra neyin siyasetini yapacağız? Devlet gittikten, millet bölündükten sonra neyin anlamı kalacaktı? Türk Milleti 16 Nisan'da Cumhurbaşkanlığı Sistemi'ne 'evet' demiştir. Baraj sorunu yaşadığımızı söyleyenler acaba barajın yüzde 50+1'e çıktığını ne zaman idrak edeceklerdir? Bunlar eski Mısır'da yaşasalar Hz. Musa'ya karşı firavunda birleşirlerdi. Bunlar Kerbela'da olsa yezidin safında yer tutarlardı. MHP'nin baraj sorunu yok diyorum, kalın ve kabuk bağlamış kafaları almıyor. MHP büyüyor, güçleniyor diyorum, 3 maymunu oynuyorlar. Akbaba, kuzgun gibi akıllarınca leş arıyorlar. Kıskananlar çatlasın, çekemeyenler patlasın diyorum. Patlaya patlaya un ufak olduklarını görmüyorlar. Davamızın büyüklüğü oy oranları ile değil, ülkülerimizin yüksekliği ile ölçülür diyoruz. MHP, küçük hesapların ayaklarına pranga vurmasına müsaade etmeyecektir. Hiçbir Türkiye sevdalısı buna göz yummayacaktır. Bilakis her gün biraz daha kenetlenip lider ülke yolunda ilerleyişimiz devam edecektir." ifadelerini kullandı.

        "SİYASİ AKIL BUNU GEREKTİRİYORDU"

        Bahçeli, 2019'da gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde AK Parti ile yapılacak ittifak ile ilgili, "Milli bekamızın olağanüstü risk ve tehdit altında olduğu bir dönemde Türkiye Cumhuriyeti'nin 3. evresine geçmiş bulunuyoruz. Cumhurbaşkanlığı Sistemi'nin kurum ve kurullarıyla gerçekleşmesi, kökleşmesi, tam anlamıyla oturması amacıyla 2019'da gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğimizi açıkladık. Siyasi akıl bunu gerektiriyordu. Ülkenin gerçekleri buna işaret ediyordu. Milli bekamızın korunması için böylesi bir uzlaşmada buluşmak gerekiyordu. Yaptığımız da budur. MHP milletin gönlündedir." dedi.

        "YARIN BİRİLERİ HATAY'DAN, KİLİS'TEN ÇIKIN DERSE NEREYE KAÇACAKSINIZ?"

        CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Afrin'de 'derinlere inilmemeli' açıklamasına cevap veren Bahçeli, "Türk askeri, ÖSO ile birlikte hainleri kovalamaktadır. Mühimmat ve cephaneleri imha etmektedir. Bini aşkınterörist etkisiz hale getirilmiştir. Zeytin Dalı Harekatı'nın 19. gününde şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ömer Akpınar'ın cenaze namazı tek kelimeyle mahşeri bir kalabalıkla kılınmıştır. Aziz şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Biz bir ölürsek bin diriliriz. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Afrin'in içine girilmesini doğru bulmuyormuş, peki sen neyi doğru buluyor, neyi doğru görüyorsun? Sayın Kılıçdaroğlu, ABD'li askerler, YPG'li katillerle Membiç'te nöbet tutuyorlar haberin var mı? ABD'nin Irak ve Suriye'de IŞİD'e karşı sürdürdüğü operasyonun en üst düzey sorumlusu bir general bozuntusu, YPG'ye kahraman diyor, Türkiye'ye yanlış hesap içinde diyor, parmak sallıyor hiç duydun mu? Afrin'e girmeyin demek PKK'-PYD-YPG'yi arkalamak, terör örgütlerine el sallamaktır. Yarın birilieri de haydi Hatay'dan, Kilis'ten çıkın derse ne yapacaksınız, nereye kaçacaksınız? Terör örgütleri bu kadar mı gözünüzü boyadı, bu kadar mı aklınızı başınızdan aldı?" şeklinde konuştu.

        REKLAM

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ