Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Microsoft Windows Phone'dan vazgeçti - Teknoloji Haberleri

        Microsoft’un işletim sistemleri grubundan sorumlu başkan yardımcısı Joe Belfiore, Twitter’dan yaptığı açıklamada Windows Phone için güvenlik ve hata güncellemeleri yayınlanacağını fakat yeni özellikler geliştirilmeyeceğini açıkladı.

        Windows Phone 10 ve işletim sisteminin önceki sürümlerine sahip cihazlar çalışmaya devam edecek fakat kullanıcılar artık hiçbir yenilikle karşılaşmayacaklar.

        Rakipleri kadar zengin bir mobil uygulama mağazasına sahip olmayan Windows Phone, bu nedenle sürekli Android ve iOS'un bir adım gerisinde kaldı.

        KİMSE YATIRIM YAPMAK İSTEMEDİ

        Belfiore, Windows Phone’a daha fazla uygulama geliştirilmesi için şirketlere para vermekten, onlar için uygulamalar geliştirmeye kadar birçok çaba sarf ettiklerini fakat işletim sistemini kullanan insanların sayısının az olması nedeniyle firmaların Windows Phone’a yatırım yapmak istemediklerini söyledi.

        REKLAM

        Microsoft, artık Windows Phone kullanan kurumsal müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılamaya odaklanacak. Yenilik görmek isteyen kullanıcıların ise diğer işletim sistemlerini tercih etmeleri gerekecek.

        Firma bir süredir mobil alanda kendi işletim sistemini iyileştirmek yerine Android ve iOS için uygulamalar geliştiriyor. Microsoft Edge tarayıcısı her iki büyük rakibe de gelirken, Microsoft Launcher ise Android telefonların Windows PC’lerle birlikte çalışmasını sağlayacak.

        Microsoft Launcher, Android akıllı telefonların ana tuşuna basıldığında telefonda yapılan işlemin Windows 10 ile çalışan PC’de tamamlanmasını mümkün kılacak.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ