Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Yeni Windows zihinle kontrol edilebilir! Düşüncelerle kontrol edilen bilgisayar sistemi patentlendi - Teknoloji Haberleri

        Teknoloji şirketlerinin düşüncelerle kontrol edilen bilgisayar arayüzleri üzerinde çalıştıkları biliniyordu. Ancak en sonunda bunlardan birisi gerçek bir patente dönüştü.

        Microsoft'un yeni patenti "uygulama durumunu nörolojik verilerle değiştirilmesine olanak tanıyor." Şirketin elektroansefalografi (EEG) alanındaki araştırmaları sayesinde, insanların düşüncelerini kullanarak bilgisayar sistemleriyle etkileşime geçebilmesi mümkün görülüyor.

        EEG normalde klinik tedavilerde, hastanın başına bir bant geçirilerek kullanılıyor. Microsoft ve diğerleriyse bu teknolojinin tüketici elektroniğinde devrim yaratabileceği görüşünde.

        Patent başvurusunun 2016 yılının mayıs ayında gerçekleştirildiği ve daha yeni onaylandığı belirtiliyor. Microsoft'un EEG'yi gelecekteki Windows sürümlerinde ve HoloLens artırılmış gerçeklik başlığının yeni modellerinde kullanması bekleniyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ