Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Milli Piyango talihlisi, parayı bankaya yatırdı! Kafalar karıştı... - İş-Yaşam Haberleri

        İlk gelen haberlerde talihlilerden birinin Tokmak olduğu ve yılbaşından sonra işe hiç gelmediği iddia edilmişti. Ancak dün İHA'dan geçen haberde Tokmak'ın 'o talihli ben değilim' şeklindeki sözlerine yer verilmiş ve Tokmak, yılbaşı bileti dahi almadığını söylemişti.

        Bugün ise DHA kaynaklı çok farklı bir haber daha geldi. Doğan Haber Ajansı'nın iddiasına göre o talihli Murat Tokmak ve üstelik parasını bankaya yatırdı bile. Faizi ise aylık 175 bin lira.

        Haberde şu ifadeler kullanıldı:

        "9794035 numaralı çeyrek bilete isabet eden 61 milyon TL'lik büyük ikramiyenin yaklaşık 15 milyon TL'sine sahip olan 1800 TL maaşlı Tokmak, büyük ikramiyeyi de Ankara'da Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü'nden salı günü tahsil etti.

        REKLAM

        Yenigün Mahallesi Köroğlu Caddesi'ndeki Lokman Ecza Deposu'nda yaklaşık 6 aydır motosikletle eczanelere ilaç dağıtımı yapan bir çocuk babası Murat Toprak'ın tahsil ettiği parayı bankaya yatırdığı öğrenildi. Tokmak'ın ailesinden birinin adına yatırdığı paranın aylık faizinin 175 bin TL olduğu belirtildi.

        Yarına kadar izinli olan Tokmak'ın, işyeri sahiplerine çalışmaya devam edeceğini bildirdiği kaydedildi."

        KAFA KARIŞTIRAN AÇIKLAMA

        Tokmak, dün İHA'ya yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

        "Hayatıma kaldığım yerden devam ediyorum. Motor kurye olarak çalışıyorum. Yani böyle bir şeyin olmadığını herkes biliyor. Bu bilgiler nerden yayıldı anlayamadım. Bu bilgiler nerden yayıldıysa hukuki işlem başlatılacak. Avukat aracılığıyla hepsi hallolacak. Benim ailemi kimse risk altına atmak zorunda değil. Asılsız bilgilere gerek yok. Elbisem zaten belli, çalıştığım mekanım belli. Bu sıkıntılara hiç gerek yok. Biz de bir vatandaşız, bizim de geçindirdiğimiz bir ailemiz var. Kime çıktıysa onu bulsunlar, layığı ile konuşsunlar, bende olmadığı kesin" dedi.

        1 Ocak günü eşimin rahatsızlığı nedeniyle müdürümden 3 günlük izin aldım. Müdürümde ücretsiz izin kağıdım duruyor. Cuma günü işimin başındayım.

        Bana ikramiye çıkması mümkün değil çünkü param olmadığı için bilet almadım. Bana ikramiye çıktığını müdürümden duydum. 'Böyle böyle bir haber var' dedi. Cuma günü herkesi işyerime beklerim. Yani işimin başındayım sıkıntı yok"

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ