Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem e-Devlet soyağacı sorgulama için flaş uyarı! e-Devlet soyağacı belgenizle bunu sakın yapmayın! (e-Devlet şifresi alma)
        1

        e-Devlet'in mükemmel hizmeti vatandaşların büyük beğenisini kazandı. 7'den 70'e neredeyse herkes e-Devlet üzerinden soyunu sorguladı. Bazıları ilginç sonuçlar ile karşılaşırken bazıları da umduğunu bulamadı. Peki e-Devlet soyağacı sorgulama nasıl yapılır? Alt-üst soy bilgisi nereden, nasıl alınır?

        2

        e-Devlet soyağacı sorgulama (Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama) işlemi için ilk olarak e-Devlet'in resmi internet sitesine (turkiye.gov.tr) giriş yapmak gerekmektedir.

        3

        e-Devlet sistemine e-Devlet şifresi, Mobil İmza, e-İmza, T.C. Kimlik Kartı ve İnternet Bankacılığı yöntemleri kullanılarak giriş yapılabilir.

        4

        Sisteme giriş yaptıktan sonra açılan ekranda bir arama kutucuğu yer almaktadır.

        5

        Bu ekranda yer alan arama kutucuğuna "Alt-Üst Soy Bilgisi" yazarak soy bilgisi ekranına ulaşabilirsiniz.

        6

        Daha sonrasında ise karşınıza çıkan ekranda, talebiniz alınacak ve soy bilgisi raporunuz oluşturulduktan sonra e-Devlet sisteminde kayıtlı bulunan cep telefon numaranıza veya e-posta adresinize bilgilendirme mesajı gelecektir.

        7

        Bu mesaj geldikten sonra e-Devlet sisteminde soy bilgisi raporunuzu görüntüleyebilirsiniz.

        8

        İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN E-DEVLET AÇIKLAMASI

        Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, e-Devlet soyağacı sorgulama sistemi olan "Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama" hizmetini kullanan kişi sayısını duyurdu.

        İçişleri Bakanlığı'nın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, Saat 07.45 itibarıyla cevaplanan istek sayısının 8.141.756 adet olduğu belirtildi.

        9

        e-Devlet Nedir?

        e-Devlet, vatandaşlara devlet tarafından verilen hizmetlerin elektronik ortamda sunulması demektir. Bu sayede, devlet hizmetlerinin vatandaşa en kolay ve en etkin yoldan, kaliteli, hızlı, kesintisiz ve güvenli bir şekilde ulaştırılması hedeflenmektedir. Bürokratik ve klasik devlet kavramının yerini almaya başlayan e-devlet anlayışı ile, her kurumun ve her bireyin bilgi ve iletişim teknolojileri ile devlet kurumlarına ve kurumlarca sunulan hizmetlere kolayca erişmesi hedeflenmektedir.

        10

        e-Devlet Kapısı Nedir?

        e-Devlet Kapısı, kamu hizmetlerine tek bir noktadan erişim imkanı sağlayan bir internet sitesidir. Kapı’nın amacı kamu hizmetlerini vatandaşlara, işletmelere, kamu kurumlarına bilgi ve iletişim teknolojileriyle etkin ve verimli bir şekilde sunmaktır.

        e-Devlet Kapısından Ne Tür Hizmetler Verilmektedir?

        e-Devlet Kapısı üzerinden vatandaşlara verilen hizmetler genel olarak şöyle gruplandırılabilir:

        Bilgilendirme hizmetleri

        Entegre elektronik hizmetler

        Ödeme işlemleri

        Kurum ve kuruluşlara kısa yollar

        Bunun yanı sıra kamu kurumları arasında bilgi ve belgelerin paylaşımı e-Devlet Kapısı tarafından sunulan hizmetler ile sağlanmaktadır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ