Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Oyun Mobil E-spor önemli bir yere geliyor - Teknoloji Haberleri

        Bu hafta E-spor’un geleceğinden bahsedeceğiz. Bu konuda sadece bizim değil, SK ve Team Liquid’in takım yönetici ve oyunculardan görüşler de aldık. HT Cumartesi'nden İlker Karaş'ın haberi...

        Cep telefonlarıyla oynanan oyunların bir adım ötesinde Arena of Valor gibi mobil çağa ayak uydurmuş MOBA’larla başlayan bir çağdayız. Bu konuda SK Gaming’den Martin Marquardt “Birkaç yıl önce sadece boş zamanlarımda E-spor’la alakalıyken, şimdi Arena of Valor, Vainglory ve Hearthstone oyuncularını yöneten ekibin başındayım. Genellikle sahnenin arkasında, büyülü dünyanın heyecanını bir adım öteye taşıma amacıyla E-sporculuğun geleceği için çalışıyorum” diyor. O da bizim gibi erişim kolaylığından mobil cihazların artık yaşamımızın bir parçası olduğunu düşünüyor. Daha performanslı cihazların gündelik hayatımızda sürekli yanımızda olması, daha iyi grafikler ve daha iyi donanımlarla sürekli online olabilmek...

        REKLAM

        ‘MOBİL E-SPOR ÖNEMLİ YERE GELECEK’

        E-spor dünyası o kadar geniş kapsamlı ki, her yeni mecra kendi şampiyonunu ve hikâyesini oluşturuyor. Mesela SK’dan bahsetmemizin en önemli nedeni şampiyonluklara doyamayan bir Türk takımını kendi bünyesine dahil etmesi. Ekipten Yunus Saral’a SK hakkında öngörülerini sorduğumuzda “Gerçekten artan bir oyuncu kitlesiyle karşı karşıyayız. Süreç aynı şekilde devam edecek” diyor.

        Farklı bir açı olarak Team Liquid’den Jeff “SuiJeneris” Chau’ya da aynı soruyu sorduk. Jeff, “Arena’nın Valor’un ilk uluslararası yarışması AIC, 36 milyon izleyici kitlesini topladı. 5 yıllık zaman zarfında mobil E-spor, önemli yere gelecek. Mobil oyunlar daha şimdiden PC’den ve konsoldan daha büyük paya sahip ve gelecek yıl içinde küresel oyun gelirlerini yukarı doğru artıracak. Oyuncu tabanı usta, elde edilen rakamlar tatmin edici. Bütün bunları daha iyi bir hale getirmek ise zamanla olacak” diyor. Hem yönetim hem de oyuncu gözünden mobil oyunculuk şu an bu şekilde yol alıyor. Bizler için işin profesyonellerinin dedikleri gerçekten oldukça önem arz ediyor. Gelecekte profesyoneller kadar Arena of Valor’un geliştiricilerinin de bu konuda düşünceleri ve aksiyonları koca bir sektöre yön veriyor olacak.

        REKLAM

        Duyuru!

        Üniversiteli Oyun Geliştiricileri topluluğunun ilk konferansı, 20-21 Ocak’ta Dome Istanbul’da gerçekleşecek. Bağımsız geliştiricilerin bir araya gelerek organize ettiği etkinlik, genç oyun geliştiricilerini sektörün tecrübeli profesyonelleri ile bir araya getirmeyi amaçlıyor. İki gün sürecek etkinlikte izleyiciler oyun geliştirme konusunda disiplinlerarası sunumlara katılacak.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ