Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Monarch Airlines tüm operasyonlarını durdurdu - İş-Yaşam Haberleri

        Havacılık sektörü bu sabah sürpriz bir kararla sarsıldı. İngiltere'nin en büyüklerinden Monarch Airlines, operasyonlarını durdurduğunu açıkladı. İngiliz havacılık tarihinin en büyük iflası olan bu kararın ardından önümüzdeki döneme yönelik 300 bin rezervasyon iptal olurken, halen ellerinde dönüş bileti olan 100 bin yolcunun da yurtdışından nasıl getirileceği araştırılıyor.

        İngiltere Uluştırma Bakanı Chris Grayling kararla ilgili olarak, "Beklenmedik bir duruma karşı beklenmedik bir karşılık" ifadesini kullandı.

        Şirketin iflas sürecini yöneten KPMG'den yapılan açıklamada ise bütün uçuşların durdurulduğu ve ülke dışındaki yolcuların iki hafta içerisinde geri döndürüleceği belirtildi.

        REKLAM

        Geçtiğimiz yıl İngiltere'den 40 farklı bölgeye 6 milyondan fazla yolcu taşıyan Monarch Airlines'ta 2 bin 500 kişi çalışıyor. Şirket geçtiğimiz yıl 214 milyon pound zarar açıklamıştı.

        CEO'DAN AÇIKLAMA

        Öte yandan Monarch CEO'su Andrew Swaffield çalışanlara gönderdiği yazılı mesajda, "Binlerce kişinin bizim yüzümüzden tatillerinin iptal olacağı, evlerine dönüşlerinin gecikeceği ve çok büyük sıkıntılara katlanacakları için çok üzgünüm. Her şeyin böyle sona ermesinden dolayı çok üzgünüm" dedi.

        Güvenlik gerekçeleriyle Tunus, Türkiye ve Mısır'a giden yolcu sayısının azalması ve İspanya ile Portekiz'e yönelik

        kapasitenin artması sonucu Monarch'ın finansal durumu geçen yıl bozulmuştu.

        Sterlinin değer kaybı da şirketin sorunlarını ağırlaştırdı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ