Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı 'Mor Beyin' mağduru eski AK Partili vekil Şükrü Önder tahliye edildi

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandığı iddiasıyla 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan eski Yalova MilletvekiliŞükrü Önder, güncellenen "ByLock" listesinden adının çıkartılması üzerine cezaevinden tahliye edildi.

        DÜN AKŞAM SAATLERİNDE TAHLİYE EDİLDİ

        Alınan bilgiye göre, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandığı iddiasıyla 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılanÖnder'in, 'ByLock' IP'lerine yönlendirilmiş oldukları tespit edilen toplam 11 bin 480 adet GSM numarası kullanıcısı arasında olduğu belirlendi. Eski milletvekiliÖnder'in, tutuklu bulunduğu Kocaeli Kandıra F Tipi Cezaevi'nden dün akşam saatlerinde tahliye edildiği öğrenildi.

        TAHLİYENİN ARDINDAN AÇIKLAMA

        DHA'nın aktardığına göre, cuma namazını kılmak üzere bugün Yalova Merkez Camii´ne gelen eski Milletvekili Şükrü Önder, gazetecilere, "Bir yanlışlık olduğunu zaten düşünüyordum. Yanlışlık düzeltildi, ben o kanaatteyim. Ama benim gibi gadre uğrayan bir sürü insan var. İnşallah peyder pey onların durumlarının da düzeltileceğine inanıyorum. Beni sevenlerle beraber olmak kadar güzel bir şey yok. Herkese selam ve saygı" dedi.

        CHP´Lİ MUHARREM İNCE´YE TEŞEKKÜR ETTİ

        Önder, kendisini bu süreçte destekleyenlere de teşekkür etti. İlk ve tek ziyaretçisinin CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce´nin olduğunu anlatan Önder, "Beni destekleyen bu olayda olumlu tavır koyan bir sürü hemşerimiz var. Onlara da yürekten teşekkür ediyorum ama öncelikle ve özellikle Muharrem İnce´ye çok teşekkür ediyorum. İlk ziyaretime gelen kişi oldu. Hatta; ilk ve son ziyaretçi diyelim. Kendisine çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

        BAKAN GÜL'DEN TELEFON

        Cezaevinden tahliye edildikten sonra Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün telefonla arayarak kendisine geçmiş olsun dileklerini ilettiğini söyleyen Önder, "Ankara´da kendisini ziyaret edeceğim. Yaşadığım konularla ilgili bilgilendirme yapmak istiyorum. O da Ankara´ya beklediğini söyledi. Hayırlısı olsun" dedi. Cuma namazını kılmak üzere Yalova Merkez Camii´ne gelen Önder´e tanıdıkları ve çok sayıda kişi de sarılarak `geçmiş olsun´ dileklerini iletti.

        Yalova'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, ByLock kullandığı gerekçesiyle tutuklu yargılananŞükrüÖnder, 29 Kasım'da 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

        Önder, karar duruşmasında hakkındaki iddiaları reddederek, "ByLock'u kullanmadığıma emin olduğumdan dolayı tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum." ifadesini kullanmıştı.

        Şükrü Önder

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, hakkında terör örgütü mensubu olduğu iddiasıyla soruşturma yürütülen Kemalettin Cengiz Erbakırcı tarafından geliştirilen "Mor Beyin" yazılımıyla 11 bin 480 GSM numarası kullanıcısının "ByLock IP"lerine yönlendirildikleri tespit edilmişti. Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada kentte 36 kişinin bu kapsamda olduğu bildirilmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ