Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem MSÜ sınavı soruları ve cevap anahtarı yayınlandı mı? Milli Savunma Üniversitesi sonuçları ne zaman?

        Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı 18 Mart'ta saat 10.15'te yapıldı. Sınava katılan adaylar, sınav kitapçığında işaretledikleri soruların doğru olup, olmadığını merak ederek hem sınav soruları ve cevap anahtarını, hem de sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi beklemeye başladı. MSÜ sınavı soruları ve cevap anahtarı yayınlandı mı? Milli Savunma Üniversitesi sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte 2018 MSÜ sınavına dair tüm detaylar...

        MSÜ sınav soruları ve cevap anahtarı yayınlandı mı?

        2018 MSÜ sınavı 18 Mart'ta tamamlandı. Sınav soruları ve cevap anahtarı için bekleyişte olan adaylar ÖSYM'nin sitesine akın ediyor. Fakat 2018 MSÜ sınav soruları ve cevapları henüz yayınlanmadı. Sınav soru ve cevap anahtarının önümüzdeki hafta içerisinde yayınlanması bekleniyor.

        REKLAM

        MSÜ sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

        Milli Savunma Üniversitesi sınavına katılan adaylar, soru ve cevapları beklerken bir yandan da sonuçların açıklanacağı tarihi iple çekiyor. ÖSYM'nin sınav takviminde yer alan bilgiye göre, 2018 MSÜ sınav sonuçları 12 Nisan 2018 tarihinde açıklanacak.

        2018 MSÜ puan hesaplama nasıl yapılır?

        Cevaplar, her alt test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır. Adayların, alt testlerin her biri için birer standart puanı hesaplanacaktır. Standart puanların hesaplanmasında şu yol izlenecektir:

        * Her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı belirlenecektir. Doğru cevap sayısından yan lış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili alt testten almış olduğu ham puan bulunacaktır.

        * Tüm adayların ilgili testten aldıkları ham puanlar kullanılarak o testin ortalama ve standart sapması bulunacaktır. Bu ortalama ve standart sapma k ullanılarak tüm adaylar için ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlar hesaplanacaktır.

        REKLAM

        * Hesaplanan standart puanlar ve aşağıdaki Tablo’daki ağırlıklar kullanılarak adayların ağırlıklı puanları hesaplanacaktır. Ağırlıklı puanlarının hesa planabilmesi için adayların Temel Matematik ve Türkçe test lerinin her birin den en az 0,5 veya daha fazla ham puan almış olmaları gerekir. Yalnızca bu koşulları sağlayan adaylar için ağırlıklı puanlar hesaplanacaktır.

        * Ağırlıklı puanlar kendi içinde en küçüğü 100, en büyüğü 500 olan puanlara dönüştürülerek adayların MSÜ-SAYISAL (SA), MSÜ-EŞİT AĞIRLIK (EA), MSÜ-SÖZEL (SÖ) , MSÜ-GENEL (GN) puanları oluşturulacaktır.

        Puan türlerinin hesaplanmasında testlerin ağırlıkları

        Türkçe Temel Matematik Fen Bilimleri Sosyal Bilimler
        MSÜ-SA yüzde 25 yüzde 35 yüzde 30 yüzde 10
        MSÜ-EA yüzde 35 yüzde 35 yüzde 10 yüzde 20
        MSÜ-SÖ yüzde 35 yüzde 20 yüzde 10 yüzde 35
        MSÜ-GN yüzde 35 yüzde 35 yüzde 15 yüzde 15
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ