Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil MTV borç sorgulama nasıl yapılır? MTV hesaplama işlemi nasıl yapılır? - Otomobil Haberleri

        MTV borç sorgulama işleminin nasıl yapılacağını araştıran otomobil sahipleri, ödeyecekleri Motorlu Taşıt Vergisi (MTV) için miktarı araştırmaya başladı. Peki MTV borç sorgulama nasıl yapılır? MTV hesaplama nasıl yapılır?

        MTV BORÇ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

        Motorlu Taşıt Vergisi (MTV) ödemesini yapmak isteyen vatandaşlar, borç sorgulama işleminin nasıl yapılacağını merakla araştırıyor. MTV ödemesini merak eden vatandaşlar, 2018 yılında ödeyecekleri MTV miktarını nasıl öğreneceğini internet üzerinde sorguluyor.

        MTV borç sorgulama işlemi için ilk olarakGelir İdaresi Başkanlığı’nın resmi intenet sitesine (www.gib.gov.tr) giriş yapmak gerekmektedir. Siteye giriş yaptıktan sonra üst menüde yer alan e-İşlemler menüsünden "Borç Sorgulama ve Ödeme" sekmesinden "MTV Borcu Sorgulama ve Ödeme" sekmesine tıklanır.

        REKLAM

        Açılan pencerede istenen bilgiler yer almaktadır. Ekrana gelen pencerede, T.C. Kimlik Numarası, gün/ay/yıl olarak doğum günü, anne kızlık soyadı 1. ve 2. harfi istenmektedir. Bu bilgileri doğru bir şekilde girdikten sonrasisteme giriş yapılır. Sonrasında ise Plaka, T.C. Kimlik Numarası veya Vergi Kimlik Numarası ve Tescil Tarihibilgileri girildikten sonra borç miktarı ekrana gelmektedir. Aynı ekran üzerinden ödeme işlemini de online olarak kredi kartı ile yapabilirsiniz.

        MTV BORÇ SORGULAMA EKRANI

        MTV HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

        MTV hesaplama işleminde araş yaşı, motor hacmi ve araç cinsi gibi faktörler belirleyici olmaktadır.MTV ödemelerinde engelli vatandaşlarımız içinse birtakım muafiyetler söz konusudur. Aracını engelli vatandaşlara sunulan ÖTV indirimi ile alan, bunu aracına işleten ve %90’ın üzerinde engelli olan araç sahipleri MTV ödemelerinden muaf tutulmaktadırlar.

        MTV HESAPLAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

        Engel oranı %90’ın altında olan araç sahipleri ise araçlarında kendilerine özel kullanma düzeneğinin belgesi, tam teşekküllü bir devlet hastanesinden doktor raporu ve gerekli diğer belgeleri hazırlayarak bulundukları şehirdeki Nakil Vasıtaları Genel Müdürlüğü’ne başvuruda bulunabilir ve böylelikle MTV ödemelerinden muaf olabilirler. Konu ile ilgili daha detaylı bilgilere GİB çağrı merkezi aracılığıyla ulaşılabilir.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ