Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Muğla’nın Milas ilçesinde belediye tarafından, Milas doğumlu ünlü karikatürist Turhan Selçuk anısına düzenlenen karikatür yarışmasında ödül almaya hak kazanan karikatüristler belirlendi.

        Bu yıl 8’ncisi düzenlenen Uluslararası Turhan Selçuk karikatür yarışmasına 61 farklı ülkeden, 514 karikatürist, 1847 karikatür ile katıldı.

        1213 Mayıs tarihleri arasında Turhan Selçuk Karikatürlü Ev’de toplanan, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Ruhan Selçuk, Kamil Masaracı, İzel Rozental, Eda Oral, Ali Şur, Serter Karataban isimlerinden oluşan jüri üyeleri, 1847 adet karikatürü tek tek inceledi. Zorlu geçen değerlendirmenin ardından jüri üyeleri ilk etapta 86 karikatürü tekrar incelemek üzere ayırdılar. İkinci tur değerlendirmesinde ise bu rakam 32’ye düşürüldü. Son tur değerlendirmesinde ise birinci, ikinci ve üçüncülüğe layık karikatürler ve özel ödül almaya hak kazanan diğer 13 karikatürü belirlediler.

        Bu sene birincilik, ikincilik, üçüncülük ödüllerinin yanı sıra Cumhuriyet Gazetesi, Scrikss, Milas Kent Konseyi, Labranda Su, Leman, Bayan Yanı ve Yapı Dergileri, İMOGA, Schneıder Temple ve Muğla Mimarlar Odası özel ödülleri de verilecek. Ödül töreni 14 Eylül 2018 tarihinde yapılacak. Aynı tarihte sergilenmeye değer görülen ve ödül alan karikatürlerin sergi açılışı Turhan Selçuk Karikatürlü Ev’de gerçekleştirilecek. Sergi 1 Ekim 2018 tarihine kadar açık kalacak.

        Dereceye giren karikatüristler ise şöyle oluştu:

        Birincilik Ödülü arko Luetı ar Hırvatistan, İkincilik Ödülü Jaber Asadi İran, Üçüncülük Ödülü Nahid Zamani İran, Cumhuriyet Gazetesi Özel Ödülü Ayat Naderi İran, Scrikss Özel Ödülü Angel Romiro Zabata Moro Kolombiya, Milas Kent Konseyi Özel Ödülü Milanko Kalicanin Sırbistan, Labranda Su Özel Ödülü Halit Kurtulmuş Aytoslu Türkiye, Leman Dergisi Özel Ödülü Wissam Asaad Suriye, Bayan Yanı Dergisi Özel Ödülü Shahrokh Heidari İran, Muğla Mimarlar Odası Özel Ödülü Pavel Costantin Romanya, Yapı Dergisi Özel Ödülü Sajad Rafeei İran, Schneider Temple Özel Ödülü Dariuzs Dabrowski Polonya ve İmoga Özel Ödülü İgor Lukyanchenko Ukrayna.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler