Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Muslara ve Valbuena'nın PFDK'ya sevkine gerek görülmedi - Galatasaray Haberleri

        Süper Lig'in 9. haftasında Medipol Başakşehir karşılaşmasında hakem Mete Kalkavan'a küfür ettiği görüntülerce tespit edilen Caner Erkin'e verilen 6 maçlık cezanın ardından Muslera ve Valbuena'ya da görüntüden ceza geleceği öne sürülmüştü.

        Trabzonspor maçında Fernando Muslera, Kayserispor mücadelesinde ise Mathieu Valbuena'nın küfür ettiğiiddia edilmişti.Sporx'te yer alan habere göre TFF Hukuk Müşavirliği'nin her iki oyuncuyla ilgili farklı kamera açılarından görüntüleri yayıncı kuruluştan istedi. Toplanan TFF Hukuk Müşavirliği, iki futbolcunun da sevkine gerek görmedi.

        Yayıncı kuruluştan gelen görüntüleri inceleyen TFF Hukuk Müşavirliği, Caner Erkin'in Mete Kalkavan'a hakaretlerindeki gibi Valbuena ve Muslera'nın görüntülerinde hedef kişinin görüntülerden belli olmamasından dolayı sevk işlemini askıya aldı.

        Muslera ve Valbuena'nın PFDK'ya sevki sırasında yaşanan kaos, Türkiye Futbol Federasyonu'nu da harekete geçirdi. TFF Başkanvekili Hüsnü Güreli, kısa bir süre içerisinde hukukçular ile bir araya gelecek ve değişen yeni maddeden sonra bu konudaki kriterleri yeniden belirleyecek.

        REKLAM

        TFF TALİMAT DEĞİŞTİRMİŞTİ!

        TFF, Caner Erkin’in Başakşehir maçında hakem Mete Kalkavan’a yönelik küfürlerinin ekranlara yansımasına rağmen, raporlarda yer almaması üzerine futbol disiplin talimatında değişikliğe gitmişti. Buna göre mücadele sonrası yayıncı kuruluş görüntülerindeki ihlaller de disiplin suçuna delil sayılabilecek.

        ‘Madde 75-Deliller’ maddesinin 2. paragrafına “Sözlü olarak gerçekleştirilen disiplin ihlallerinde, resmi yayıncı kuruluş görüntüleri, izleyen kişiler tarafından ihlal olarak algılanacak tarzda söz için de delil olarak kabul edilebilir” bölümü eklenmişti. Aynı maddenin 4. bölümünde “Disiplin Kurulu üyeleri, delillerin takdirinde vicdani kanaatlerine göre karar verirler” ifadesi yer alıyor.

        CANER NASIL CEZA ALMIŞTI?

        Süper Lig'de Beşiktaş ile Medipol Başakşehir arasında oynanan karşılaşmada hakem Mete Kalkavan'a yönelik "sportmenliğe aykırı hareketleri" nedeniyle Caner Erkin'e takdiren ve teşdiden 2 maç men ve 26 bin lira para cezası verildi. Kurulun, siyah-beyazlı futbolcuya aynı müsabakada "hakeme yönelik hakareti" nedeniyle takdiren ve teşdiden 4 maç men ve 17 bin 500 lira para cezası daha uygulandı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ