Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe ''Nabil Dirar bu verilerle yedekten fazlası olamaz'' - Fenerbahçe Haberleri
        1

        ANALİZ | YAĞIZ SABUNCUOĞLU

        Aslında Fenerbahçe'ye daha gelmeden taraftarların önyargılı baktığı bir isimdi... Çünkü bir önceki sene oynayan halefi, kısa sürede taraftarların gözüne girmiş ve takımda kendini kabul ettirmişti.

        2

        Özellikle hazırlık kampında fena olmayan bir Dirar vardı fakat Faslı oyuncu, bu sezon Yeni Malatyaspor maçı dışında hem skora yapamadığı katkıyla hem de verilerde sınıfta kalan bir görüntü çizdi...

        3

        Son günlerde kamuoyunda sıkça konuşulan bir konu var. 'Fenerbahçe'nin sağ kanadı güçlü' deniyor fakat bu içi boş ve havada kalan bir yorum. Defansif açıdan ve ısı haritalarına baktığımızda çalışkanlık olarak iyi bir hat diyebiliriz Isla ve Dirar'a... Fakat iş oyunun ofansif yönüne gelince Dirar sorgulanması gereken bir oyuncu diyebiliriz.

        4

        Fenerbahçe'nin Dirar'dan önceki kanat oyuncuları Nani ve Lens, takımın 'kilit pas' verilerinde ciddi hücum opsiyonlarıydı ve oynadıkları dönem gole katkıda üst sırada yer alıyorlardı. Fakat geride kalan 8 Süper Lig maçında sadece 1 gol ve 1 asist yapan bir Dirar tablosuyla karşı karşıyayız.

        5

        'KİLİT PAS ATAMIYOR'

        Göztepe maçında kanadında paralel paslarla oynayan bir Dirar vardı. Trabzonspor maçında ise pas akışının içine giremedi. İki maç geride kaldığında ise attığı 'kilit pas' sayısı kayıtlara sadece '1' olarak geçti.

        6

        Başakşehir maçında ise attığı geri ve yan paslar, direkt paslarını geride bıraktı. 18 çevresinde isabetli pas sayısı '0' olarak kayıtlardaki yerini aldı. Bu maçta ise '1' kilit pas atarak maçı tamamladı ve yine bu alanda etkisiz gözüktü.

        7

        Alanyaspor maçında 18 içine gönderdiği 2 top da 'isabetsiz pas' olarak gözüktü. Bu sezon ise Nabil Dirar'ın hem gözle görülür hem de rakamlarda bekleneni verdiği tek maç ise Yeni Malatyaspor maçı oldu. Rakip takım 3. bölgesine 4 'kilit pas' gönderdi ve Nani ile Lens'in geçtiğimiz sezonki maç başı istatistiklerine yaklaştı.

        8

        Galatasaray derbisinde ise sahanın en etkisiz isimlerindendi ve rakip ceza sahasına ne isabetli ne de isabetsiz bir top gönderemedi. Hücum aksiyonları yerine defans aksiyonlarının öne çıktığı bir maç oldu.

        9

        'ŞUT ÇEKMEYEN OFANSİF KANAT OYUNCUSU OLMAZ'

        Nabil Dirar, ilk geldiğinde 'sağ bek oyuncusuyum' demişti. Kağıt üzerinde Lens'in yerine alındığını söylemek için futbol seyircisi olmaya gerek yok. Bu sebeple her seferinde Lens'in Fenerbahçe performansıyla kıyaslanacak.

        10

        Asıl ilginç durum ise geride kalan 8 maçta kaleye sadece 2 isabetli şut atan Nabil Dirar, ofansta pasın dışında şut konusunda da zayıf kaldı.

        11

        BU SEZON 3 MAÇTA ŞUT ÇEKMEYİ UNUTTU

        Göztepe ve Trabzonspor maçlarında kaleyi 2 kez yoklayan Nabil Dirar'ın 2 şutu da rakip tarafından kaleyi bulmadan engellendi.

        12

        Gençlerbirliği maçında şut girişiminde bulunmayan Dirar, Başakşehir maçında ise çektiği şutta defansa çarpan topta kaleyi buldu ve bu sezonki tek golünü kaydetti.

        13

        SEZON BAŞINDAN BERİ KALEYE TOPLAM 3 ŞUT ÇEKTİ, 2'Sİ İSABETLİ OLDU

        Gollü Alanyaspor maçında da şut çekmeden maçı tamamlayan Dirar, bu sezon veri olarak tavan yaptığı Yeni Malatyaspor maçında ise 2 kez kaleyi yokladı ve 1'inde isabet yakalarken diğerinde topu dışarı gönderdi.

        14

        Galatasaray maçı ise bu sezon şut çekmeden tamamladığı üçüncü maç olarak kayıtlardaki yerini aldı.

        15

        ''NABIL DIRAR'IN MAÇ KAZANDIRMASI ÇOK ZOR ÇÜNKÜ...''

        Nabil Dirar'ın maç içinde inisiyatif almayan bir oyun tarzı var. Özellikle oyunun 3. bölgesinde çoğu zaman pasif kalıyor. Bu da Fenerbahçe'nin aslında sahada iki tane bek oyuncusuyla oynamasına neden oluyor.

        16

        'DIRAR, OFANSİF KANAT OYNADIĞININ FARKINA VARMALI, BEK DEĞİL''

        Göztepe ve Trabzonspor ile oynanan 2 maçta sadece 1 kez rakip ceza sahasında topla buluşan bir Dirar vardı. Fenerbahçe düzeyinde bir takımın ofansif kanatlarından biri olarak bu kabul edilemez bir rakam. Topla kendi bölgesinin hücum tarafına ise sadece 5 kere girebildi.

        17

        'topla buluşma' verilerinde de takıma göre epey geride olan Dirar, Başakşehir ve Gençlerbirliği maçları geride kaldığında ceza sahasında sadece 3 kez topa dokunabildi.

        18

        YENİ MALATYASPOR MAÇI OLMASAYDI...

        Diğer verilerinde olduğu gibi Yeni Malatyaspor maçında da en fazla 'topla buluşma' performansına ulaştı. Alanyaspor maçında ceza sahasında ve 3. bölgede topla buluşamayan Dirar, Yeni Malatyaspor maçında ise 5 kez rakibin 18'ine girmeyi başardı ve zirveye çıktığı maçı oynadı.

        19

        Galatasaray maçında ise hücum olarak çok geride kaldı. Değil ofansif katkı, topla dahi ceza sahasına giremedi ve üçünce bölgede tehlike yaratamadı.

        (Veriler Opta'dan alınmıştır)

        20

        1 MAÇ HARİÇ TAKIMIN EN AZ TOPLA BULUŞAN OYUNCULARINDAN OLDU

        GÖZTEPE: 53 KEZ
        TRABZON: 43 KEZ
        GENÇLERBİRLİĞİ: 34 KEZ
        BAŞAKŞEHİR: 95 KEZ (1.)
        ALANYASPOR: 32 KEZ
        Y. MALATYA: 99 KEZ
        GALATASARAY: 73 KEZ

        21

        GÜÇLÜ BİR OYUNCU AMA...

        Nabil Dirar, ikili mücadelelerde fiziğini kullanmaktan kaçınıyor. Bu sayede sezon başından beri yüzde 40 bandını 'ikili mücadele kazanma' oranında ilk kez yakaladı.

        22

        DEFANSİF KANAT DİYORUZ AMA DEFANSİF YÖNDE DE SINIFTA KALIYOR

        Sık sık defansif bir kanat olduğuna dair kamuoyunu meşgul ediyor ama maç başına 'top kapma' verisi 0,7 iken, 'hava topu kazanma' oranında ise 0,9 ile 1 rakamının gerisinde gözüküyor.

        23

        Hücum olarak da ciddi anlamda yetersizliklere sahip olan Nabil Dirar, maç başına rakip kaleye sadece 0,4 şut çekiyor. Üçüncü bölgede topla buluşmakta güçlük çeken Dirar, 1,0 isabetli orta ile oynadığı maçları tamamlıyor.

        24

        Sezon başından beri sakatlık dışında Aykut Kocaman'ın vazgeçilmezi olan Nabil Dirar için oturma vakti geldi... Bunları biz söylemiyoruz, rakamlar söylüyor. Rakamlarla haşır neşir olan ve çok önemseyen Aykut Kocaman'ın bu alanda dip yapan bir ismi hala ısrarla oynatıyor olması da açıkçası Aykut Kocaman'ı da sorgulamamıza sebep oluyor.