Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa NATO'nun 2 numaralı isminden Afrin operasyonu açıklaması! Son Dakika

        NATOGenel Sekreter Vekili Rose Gottemoeller, Dışişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı Büyükelçi Ahmet Yıldız, Müsteşar ve Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Kaan Esener ile görüşecek.

        "TÜRKİYE'NİN KENDİ GÜVENLİĞİNİ ELE ALMA HAKKI VAR"

        TRT Haber'e konuşanNATO Genel Sekreter Vekili Rose Gottemoeller, Türkiye'nin çok zorlu bir coğrafyada bulunduğunu belirterek, "Türkiye'nin yasal bir şekilde kendi güvenliğini ele alma hakkı söz konusu. Türk halkı açısından da bu güvenliği ele alma hakına sahip elbette. Bu yasal, meşru güvenlik önlemlerini ele aldık. Terörist saldırılar söz konusu olmakta. Türkiye teröristen muzdarip bir ülke" dedi.

        Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından yapılan açıklamada, "Ülkemizi ziyaret etmekte olanNATOGenel Sekreter Vekili Rose Gottemoeller'in Bakanlığımızda Bakan Yardımcımız Büyükelçi Ahmet Yıldız, Sayın Müsteşarımız ve Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Kaan Esener ile görüşmeler gerçekleştirmesi öngörülmektedir" denildi.

        Temaslarına başlamadan önce Anıtkabir'i ziyaret ederek Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakan Gottemoeller'in programında Terörizmle Mücadele Mükemmeliyet Merkezini ziyaret de var.

        NATO Genel Sekreter Vekili Gottemoeller, ziyaretin ikinci gününde de İstanbul'da 3. Çok Uluslu Müşterek Harp Merkezini ziyaret edecek ve Milli Savunma Üniversitesinde konuşma yapacak.

        NATO Genel Sekreter Vekili ile yapılacak görüşmenin içeriğine dair bir detay ise paylaşılmadı.

        REKLAM

        Zeytin Dalı Harekatı'nın başlamasının ardından Anadolu Ajansı'na açıklama yapan bir NATO yetkilisi,Türkiye'nin istikrarsız bir bölgede bulunduğunu ve terörizmden çok ciddi zarar gördüğünü belirterek "Tüm ülkelerin kendini savunma hakkı bulunmaktadır. Bunun orantılı ve ölçülü bir şekilde yapılması önem taşımaktadır." demişti.

        NATO'nun DEAŞ'a karşı uluslararası koalisyonun bir üyesi olduğunu ancak Suriye'de sahada bir mevcudiyeti bulunmadığını hatırlatan NATO yetkilisi, Türkiye'nin operasyon hakkında NATO müttefiklerini bilgilendirdiğinin altını çizmişti.

        RUSYA, ABD'Yİ ELEŞTİRDİ

        Tüm dünyanın dikkatle takip ettiği Afrin harekatıyla ilgili Rusya'dan yeni bir açıklama geldi.RusyaDışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin Suriye'nin Türkiye ve Irak sınırında güvenlik gücü kurulmasına yönelik çabalarını eleştirerek, "ABD, Suriye'deki farklı dinamikleri ya kavrayamıyor ya da kasıtlı olarak durumu kışkırtıcı adımlar atıyor." dedi.

        ABD: TÜRKİYE, ABD'Yİ UYARMIŞTI

        Türkiye'ninAfrin'e yönelik operasyonuyla ilgili değerlendirmelerde bulunanABDSavunma Bakanı Jim Mattis, Türkiye'nin güvenliği konusunda meşru endişeleri olduğunu söyledi. Mattis, Türkiye'ninAfrin'e düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı'ndan önceABD'yi uyardığını da belirtti.

        Güneydoğu Asya'ya giderken uçakta gazetecilere açıklama yapan Mattis, "Türkiye NATO üyesi. Sınırları içinde etkin direniş olan tek NATO ülkesi ve Türkiye'nin güvenlik konusunda meşru endişeleri var" dedi.

        Türkiye'nin, Suriye'nin kuzeyini vurmadan önceABD'yi uyardığını belirten Mattis, iletişimin telefon konuşması aracılığıyla üst düzey Türk ve Amerikalı yetkililer arasında gerçekleştiğini ifade etti.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ