Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Oyun NBA 2K18 fiyatı biraz pahalı mı? - Teknoloji Haberleri

        Basketbol kavramı benim için Michael Jordan’la başlamış, devamında ise İbrahim Kutluay gibi isimleri takip ederek geçip gitmiş bir heyecan. Çok uzun zamandır bir basketbol oyununa da elimi sürmemiştim. Sağolsun bu yıl çıkan oyuna şöyle bir bakayım, ‘neler olmuş?’ diyerek başladığım serüven beni çok şaşırtan noktalara doğru ilerledi.

        HT Cumartesi'nden İlker Karaş'ın haberine göre, bir oyundan ne Eğlence ve iyi vakit Hatta uzun süre iyi geçirebilmek diyebilirsiniz. NBA 2K18 size bu gerçekten iyi bir oyun sunuyor. Grafikleri her geçen yıl iyileşen, "Artık bunun ötesi olmaz" denildiğinde bile daha iyisini sunan bir yapım oldu. Ancak ya da oyunun ambiyansında yer alan yüksek heyecan değil. Sıfırdan başladığınız bir genç oyunculuk serüveni bu kadar çok microtransaction’a maruz kalmamalı!

        Oyunun 200 TL’nin üzerinde bir fiyatla satıldığını düşündüğümüzde, yepyeni yarattığım bir oyuncunun saçına para vererek model almamalıyım. Kendimi özel hissetmeliyim. Devamında o aşamada bulunduğum dükkânlarda fiyatlar inanılmaz pahalı olmamalı. Beni oyuna ve oynamaya daha minimal şeylerle şımartarak teşvik etmeli. Kredi kartımın hanelerini ekrana ezberleyerek tuşlamamalıyım.

        Yıllardır FIFA oynayan ve FUT kısmında 5 kuruş para harcamamış ama kendimce sevdiğim futbolcuları 100’lerce maç yaparak tırnaklarımla kazıyarak elde etmiş bir oyuncuyum. Parayı basıp da alabilirdim ama bu heyecan, kazanma hissi ve oraya yatırılan emek paha biçilemez. Bir de dönüp NBA’e bakıyorum, bu konuda sadece gözünü para bürümüş bir yapım hissi veriyor. Hani buradan kurtarsak, ara menülerde bekleme süreleri ve geçilemeyen ara ekranları saymadım bile henüz.

        Ben oyunu PS4 üzerinde deneyimledim, PC oyuncuları bu konuda daha iyimser. En azından ara yükleme ekranları o kadar uzun değil diyorlar. Fakat insan sormadan edemiyor, siz bu oyuna bu kadar çok “para vermezsen olmaz” içeriği montelerken ve oyunun fiyatını 200 TL üzerinde belirlerken hiç mi elinizdeki içeriği test etmediniz? Oyunu Free2Play çıkarsalar bu kadar çok göze batmazdı. Umarım gelecek patchlerle iyi fikirlerle yürüyen fakat kötü çözümlerin gölgesinde kalan bu yapım, derlenip toplanabilir.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ