Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor 2018 Dünya Kupası Nijerya Ahmed Musa böyle istedi! Nijerya: 2 - İzlanda: 0 | MAÇ SONUCU ve ÖZETİ! - 2018 Dünya Kupası Haberleri

        Dünya Kupası’na tarihinde ilk kez katılan İzlanda, ilk maçında turnuvanın şampiyonluk adaylarından Arjantin ile 1-1 berabere kalırken, Nijerya, Hırvatistan'a mağlup olmuştu. 90 dakika oynanan maçın ikinci yarısı nefesleri kesti, sahada Ahmed Mus aşovu vardı! Leicester Cityli yıldız, rakip kaleye 3 şut çekti 2 gol attı! Nijerya sahadan 3 puanla ayrılırken gruptaki dengeleri de değiştirdi!

        DÜNYA KUPASI HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... NİJERYA - İZLANDA MAÇININ DAKİKA DAKİKA ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ

        Oldukça düşük tempoda geçen ilk yarıda iki takım da rakip kale önünde tehlileki pozisyon üretmekte zorlandı.

        21. dakikada Sağ taraftan Aron Gunnarsson'un ortasında top direk kaleye doğru yöneldi fakat kaleci Francis Uzoho topu tek yumruğuyla çelmeyi başardı ve top sol kanatta Birkir Bjarnason'nun önünde kaldı. Bjarnason, topu kontrol edip vuruşunu yaptı fakat Victor Moses'e çarpan top kornere çıktı.

        Mücadelenin ilk yarısında gol olmadı ve iki takım da devre arasına 0-0'lık eşitlikle gitti.

        AHMED MUSA YILDIZLAŞTI!

        Nijerya, ikinci yarıya hızlı başladı ve 49. dkaikada öne geçti! Kelechi Iheanacho'nun hızlı hücumla başlattığı kontra atakta topu sağ kanatta bindirme yapan Victor Moses'e verdi, Victor Moses'in ceza sahasına yaptığı ortayı Ahmed Musa topu önce kontrol eti ve sonra vuruşunu yaparak Nijerya'yı öne geçiren golü attı. Bu golle Ahmed Musa 3 golle Dünya Kupaları'nda Nijerya adına en fazla gol atan oyuncu ünvanını aldı!

        AHMED MUSA BİR KEZ DAHA SAHNEDE!

        75. dakikada Ahmet Musa yıldızlaştı! Savunmada Kenneth Omeruo'nun havadan uzun pasında sol kanatta topla buluşan Ahmed Musa topla birlikte hızlı bir biçimde ceza sahasına girip kaleci Hannes Halldorsson'u çalımladıktan sonra vuruşunu yaptı ve kendisinin ve takımının ikinci golünü attı.

        VAR VERDİRDİ, SIGURDSSON KAÇIRDI!

        80. dakikada ceza Sahasında Tyronne Ebuehi'nin Alfred Finnbogason'a müdahalesini önce faul olmadığına karar veren hakem Matthew Conger itirazlardan sonra VAR sistemine başvurdu ve pozisyonu tekrar feğerlendiren hakem Matthew Conger penaltı noktasını gösterdi. İzlanda'da topun başına geçen Gylfi Sigurdsson penaltı atışını kaçırdı! Penaltı Vuruşunda topun dibine giren Gylfi Sigurdsson kaleciyi ters köşe yapmasına rağmen topu dışarıya attı.

        İzlanda, 88. dakikada gole çok yaklaştı: Gylfi Sigurdsson'un ara pasında ceza sahası sol çaprazdan topla buluşan Alfred Finnbogason vurunu yaptı fakat kaleci Francis Uzoho topa sahip oldu.

        Mücadelenin kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Nijerya, sahadan 2-0'lı kgalibiyetle ayrıldı.

        İLK MAÇ 37 YIL ÖNCEYDİ

        Nijerya ile İzlanda arasında bugüne kadar yapılan ilk maç 37 yıl önce oynandı.İzlanda'da 1981 yılında oynanan özel karşılaşmayı ev sahibi ekip 3-0 galip tamamladı.

        İZLANDA İLK KEZ DÜNYA KUPASI'NDA

        FIFA Dünya Kupası'na ilk kez katılan İzlanda, ilk maçında turnuvanın şampiyonluk adaylarından Arjantin ile 1-1 berabere kaldı.İzlanda, Panama ile Dünya Kupası'nda ilk kez mücadele eden iki ekipten biri unvanını taşıyor. Avrupa elemelerinde Hırvatistan, Türkiye ve Ukrayna'nın önünde grubunu lider bitiren İzlanda, Dünya Kupası biletini almıştı.

        NİJERYA 21. MAÇINDA

        Rusya'daki turnuvayla Dünya Kupası'nda altıncı kez yer alan Nijerya, organizasyonda bugüne kadar son 16 turundan ötesini göremedi.Çıktığı20 maçta 6 galibiyet, 3 beraberlik ve 11 yenilgi alan Afrika ekibi, 22 gol attı, 28 gol yedi.

        2018 DÜNYA KUPASI GRUPLARI VE PUAN DURUMU 2018 DÜNYA KUPASI FİKSTÜRÜ

        MAÇ TAKVİMİ

        > 26 Haziran (TSİ: 21.00): Nijerya-Arjantin (Saint Petersburg Stadı - Saint Petersburg)

        > 26 Haziran (TSİ 21.00) İzlanda-Hırvatistan (Rostov Arena - Rostov-On-Don)

        İZLANDA

        Arjantin, Hırvatistan ve Nijerya ile D Grubu'nda yer alan İzlanda'nın kupaya katılma mücadelesi, öne çıkan oyuncuları, Dünya Kupası geçmişi ve kadrosuyla ilgili ayrıntılar şöyle:

        KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ

        Diş hekimi de olan Heimir Hallgrimsson'un teknik direktörlüğünü yaptığı İzlanda, Avrupa Elemeleri'nde Türkiye, Hırvatistan, Ukrayna, Finlandiya ve Kosova ile I Grubu'nda mücadele etti.

        Grupta oynadığı 10 maçta 7 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet yaşayan İzlanda, topladığı 22 puanla lider olarak 2018 Dünya Kupası biletini aldı.

        ÖNE ÇIKAN OYUNCULARI

        Son dönemlerde aldığı başarılı sonuçlar ve oynadığı futbolla adından sıkça söz ettiren İzlanda'nın 2018 Rusya'daki en önemli kozu, diz sakatlığından kurtulması halinde Gylfi Sigurdsson olacak.

        Geride kalan sezonun başında kulüp bonservis rekoruyla Everton'a transfer olan orta saha oyuncusu, elemelerde attığı 4 gol ve yaptığı asistlerle İzlanda'nın Dünya Kupası'na katılmasında en önemli katkıyı sağladı.

        Eleme maçlarında takımının en skorer ismi olan Sigurdsson'u 3 kez fileleri havalandıran Almanya temsilcisi Augsburglu Alfred Finnbogason takip etti.

        Premier Lig ekibi Burnley'de istikrarlı bir sezon geçiren kanat oyuncusu Johann Gudmundsson, yüksek temposu ve etkili kullandığı iki ayağıyla ön plana çıkıyor.

        2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda çeyrek finale kalarak büyük bir başarıya imza atan ve FIFA dünya sıralamasında 22. basamakta yer alan İzlanda'nın kadrosunda Gençlerbirliği ve Kardemir Karabükspor'da forma giyen Olafur Skulason da yer alıyor.

        DÜNYA KUPASI GEÇMİŞİ

        İzlanda, tarihinde ilk kez Dünya Kupası'nda mücadeleediyor.Uluslararası arenada ilk çıkışını 2014 FIFA Dünya Kupası elemelerinde gösteren İzlanda, play-off turunda Hırvatistan'a elenerek şampiyona biletini alamamıştı.

        NİJERYA

        D Grubu'nda ilk ikiye girmek için çaba harcayacak Nijerya Milli Takımı'nın kupaya katılma mücadelesi, öne çıkan oyuncuları, aday kadrosu ve Dünya Kupası geçmişiyle ilgili ayrıntılar şöyle:

        KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ

        Afrika elemelerinde grubunu 13 puanla lider tamamlayan Nijerya, Rusya vizesini cebine koydu.

        ÖNE ÇIKAN OYUNCULARI

        Daha önceki turnuvalarda Jay Jay Okocha, Nwankwo Kanu, Rashidi Yekini gibi isimlerin sürüklediği Nijerya'da, Avrupa'nın önemli takımlarında forma giyen çok sayıda isim bulunuyor.

        CSKA Moskova'dan Ahmed Musa, Leicester City'den Kelechi Iheanacho, Chelsea'den Victor Moses ve Arsenal'dan Alex Iwobi gibi isimleri çağıran teknik direktör Gernot Rohr, Bursasporlu Abdullahi Shehu, Trabzonsporlu Ogenyi Onazi ile Kasımpaşa forması giyen Kenneth Omeruo Rusya kadrosuna dahil etti.

        DÜNYA KUPASI GEÇMİŞİ

        Nijerya Milli Takımı, Dünya Kupası'na daha önce 4 kez katıldı. Turnuvadaki ilk tecrübesini ABD 1994'te yaşayan Nijerya, Arjantin ve Bulgaristan gibi güçlü ekiplerin olduğu grubu lider tamamlayarak 2. tura yükseldi ancak kupanın finalisti İtalya'ya uzatma sonunda 2-1 kaybederek elendi.

        Sonraki turnuva Fransa 1998'e de katılma hakkı elde eden Nijerya, Paraguay, İspanya ve Bulgaristan'ın önünde grubu lider bitirip adını bir kez daha 2. tura yazdırdı ama bu sefer de Danimarka'ya 4-1 yenilmekten kurtulamadı.

        2014 Brezilya'da da son 16 takım arasına kalan Nijerya, bu turda Fransa'ya 2-0 yenilerek evine döndü.

        Dünya kupalarında 18 maç yapan Nijerya, bu maçlardan 5'ini kazandı, 10'undan mağlubiyetle ayrıldı. Turnuvaya son olarak 2014'de katılan Afrika ülkesi, Dünya Kupası tarihi boyunca 20 gol attı, kalesinde 26 gol gördü.

        Nijerya'nın dünya kupaları geçmişi şöyle:

        1994 - Son 16

        1998 - Son 16

        2002 - İlk tur

        2010 - İlk tur

        2014 - Son 16

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ