Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor 2018 Dünya Kupası Portekiz Nordin Amrabat'tan sert sözler: "Hakem, Cristiano Ronaldo'nun formasını istedi" - 2018 Dünya Kupası Haberleri
        1

        Hollanda basınına açıklamalar yapan Faslı oyuncu Nordin Amrabat, Fas-Portekiz maçını yöneten hakem Mark Geiger'e çıkıştı.

        2

        Portekiz'in Fas'ı 1-0 yendiği 2018 Dünya Kupası B Grubu maçının devre arasında yaşanandığı iddia edilen olaya Nordin Amrabat isyan etti.

        3

        Bir dönem Süper Lig'de Kayserispor ve Galatasaray formalarını da giyen Amrabat, "Onun (hakem) daha önce nasıl birisi olduğunu bilmiyorum ama Cristiano Ronaldo'dan çok etkilenmişe benziyor."

        4

        "Pepe'den duyduğuma göre ilk yarı sonunda onun formasını istemiş. Biz burada ne konuşuyoruz? Dünya Kupası'ndayız. Burası sirk değil." dedi.

        5

        Portekiz kanadından bu açıklamalarda söylenenlerin doğru olup olmadığına dair bir açıklama gelmedi.

        6

        Fas, B Grubu'nda 2 maç sonunda puan alamadı ve son 16 turuna kalma şansını yitirdi.

        7

        Mark Geiger hakkında ortaya atılan "Ronaldo'nun forması istedi" iddiaların FIFA da kayıtsız kalmadı.

        8

        Portekiz - Fas maçının ilk yarısının sonunda Cristiano Ronaldo'nun formasını istediği iddia edilen hakem Mark Geiger, iddiaların gerçeği yansıtmadığını dile getirdi.

        9

        Hakem, Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo'nun formasını istemediğini açıkladı.

        10

        Konu hakkında bir açıklama yayınlayan FIFA da böyle bir durumun gerçekleşmediğini ifade etti.

        11

        FIFA'nın açıklamasında "Hakemlerinin 2018 Rusya Dünya Kupası'ndaki oyuncular ve takımlar ile olan ilişkileri ve etkileşimleri, çok katı kurallar altındadır" denildi.

        12

        "FIFA olarak Mark Geiger'in bu kurallara uyarak, profesyonel ve örnek teşkil eden bir tuttumla maçı yönettiğine inanıyoruz."

        13

        "FIFA olarak takımların Fair Play prensiplerine saygı çerçevesinde turnuvada mücadele etmelerini görevlerinin parçası olduğunu hatırlatmak isteriz" ifadeleri kullandıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ