Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Bilişim Norishige Kanai isimli astronotun boyu uzayda 9 santimetre uzadı - Teknoloji Haberleri

        Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (UUİ) üç hafta geçiren Japon astronot Norishige Kanai yaklaşık 9 santimetre uzadığını açıkladı.

        Aslen tıp doktoru olan ve fizik dalında da eğitimi bulunan Japon astronot Norişige Kanai, Twitter hesabından "Herkese günaydın. Önemli bir haberim var. Uzaya geldikten sonra değişimleri görmek için vücut ölçümlerimiz yapıldı ve bu sürede bir bitki gibi yaklaşık 9 santimetre uzamışım." mesajını paylaştı. Mesaj kısa sürede binlerce kez paylaşıldı.

        Kanai, durumun korkutucu olduğunu "Haziranda Dünya'ya dönerken Soyuz uzay aracının koltuğuna sığıp sığmamaktan korkuyorum." ifadeleriyle belirtti zira astronotları dünyaya getirip götüren uzay aracındaki koltukların yükseklik limiti bulunuyor.

        REKLAM

        Uzmanlar, yerçekimsiz ortamda omurlar üzerinde baskı olmadığından insan omurgasının genişleyip uzayabildiğini belirtiyor. İngiltere Uzay Ajansı'ndan Libby Jackson ise 9 santimetrenin ortalamanın çok üzerinde bir boy uzaması olduğunu ancak her insanın metabolik özelliklerinin farklı olduğunu belirtti.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ