Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika AKM'nin yerine yapılacak opera binası ne zaman açılacak?

        Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş, Başbakan Yıldırım'ın New York ve Washington'da planlanan temasları için, "Bu geziyle vize meselesinin çözümüne ilişkin adımlar atılabileceğini ümit ediyorum. Vize meselesi geçici ve anlamsız bir şeydir ama FETÖ'nün orada ikamet etmesi, kalıcı ve gerçekten bizim için çok önemli bir konudur" dedi.

        AA Editör Masası'na konuşan Kurtulmuş, "Sayın Başbakanımız da bu ziyaretinde (ABD) artık Başbakan seviyesinde resmen FETÖ'nün iadesiyle ilgili talebini tekrarlayacaktır. Bu, bizim için önemli bir nokta, Amerika-Türkiye ilişkilerinin sıhhatli bir şekilde devam etmesi açısından son derece önemli bir nokta" diye konuştu.

        REKLAM

        AKM AÇIKLAMASI

        Bakan Kurtulmuş, Taksim'deki AKM binasının yerine yapılacak olan yeni kültür merkezi binası ile ilgili olarak şunları söyledi:

        Çok güzel, tarihi bir proje, İstanbul'a değer katacak olan bir proje. Türkiye'nin iftiharla dünya ölçeğinde rekabet edebileceği bir proje olacak. Projenin en önemli özelliklerinden birisi mimarından, mühendisinden, çalışanından en detayındaki malzemesine kadar hepsinin yerli olmasıdır. Tamamen yerli bir proje olacak, bir övünç vesilesi olacak.

        Uluslararası bir kültür merkezi halinde olacak. Önemli bir proje. Bunun kısa süre içinde bitirilecek olması daha da önemlisi. Çok yeni bir teknoloji, yeni imkanlar. 2019 ortalarında, 2019 seçimleri öncesinde orada bir etkinlik yapmak istiyoruz. İstanbul'a her gelenin önünde durup burada resim çektirmek isteyeceği bir bina olacak.

        RAMİ KIŞLASI

        Kurtulmuş "Tam manası ile kitap vadisi olacak, Rami Kışlası. Türkiye bakımından, kültür açısından dönüş projesi olacak ve inşallah onu da çok uzatmadan birkaç yıl içerisinde bitirmeyi ümit ediyoruz." diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ