Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Nusret'ten bir adım daha! Külliye'den sonra... Nusret Gökçe kim? - Magazin haberleri
        1

        AYTEKİN TEKER | ateker@haberturk.com
        Sosyal medyadan paylaştığı videolarla ünü Türkiye sınırlarını aşan işletmeci Nusret Gökçe memleketi için bir kez daha harekete geçti.

        2

        Tuzlama hareketiyle fenomen olan ve son olarak efsane futbolcu Maradona ile bir araya gelen, Nusret nereden geldiğini unutmuyor!

        3

        Geçtiğimiz aylarda, doğum yeri olan Erzurum'un Şenkaya ilçesine bağlı Paşalı Köyü'nde külliye yaptıran Nusret, kolları yeniden sıvadı.

        4

        Maddi imkansızlıklardan dolayı ortaokulda eğitim hayatını bırakmak zorunda kaldığını söyleyen Nusret'in, okul yaptırmak için memleketinden arsa baktığı konuşuluyor.

        5

        Ünlü işletmecinin, okula anne ve babasının adını (Fatma - Faik) vereceği ifade ediliyor.

        6

        Nusret okulu bırakmasıyla ilgili şunları söylüyor: "Maden işçisinin 5 çocuğundan biriyim... Daha 2 yaşındayken Erzurum’dan Darıca’ya taşındık ailece. İşi sebebiyle ancak 4-5 haftada bir gün görebildim babamı. Sadece en küçük kardeşim lise mezunu, onun dışında hiçbirimiz okuyamadık maddi sebeplerden dolayı. Ortaokulu altınca sınıfta terk etmek zorunda kaldım."

        7

        NUSRET GÖKÇE KİMDİR?

        Nusret Gökçe, 1983 yılında Erzurum'da dünyaya geldi.

        8

        Bostancı'daki kasaplar çarşısında yoğun bir şekilde çalışarak kasaplık mesleğini öğrendi. Yoğunluktan bazı günlerde 18 saat çalışmak zorunda kalan Nusret Gökçe, 2009'da Arjantin'e giderek dünya mutfağında neler olduğunu gözlemledi.

        9

        Üç ay boyunca çiftliklerde kaldı, restoranlarda ve kasaplarda gezerek dünyada kasaplığın nasıl olduğunu inceledi. Ardından 2010 yılında Amerika Birleşik Devletleri'ne gitti.

        10

        Burada da sadece işinde profesyonelliği öğrenmek için New York'un dört ünlü restoranında ücretsiz olarak çalıştı ve ABD'de yaptığı bir menü ünlü gazete New York Times'da yayınlandı.

        11

        Türkiye'ye döndüğünde kendi yerini açmayı hedefleyen Nusret Gökçe, kendi et restoranını açtı ve iş hayatına ilk adımını attı.

        12

        Gökçe, fenomenliğiyle beraber zaman içerisinde işlerini büyüttü.