Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Öğle yemeklerine en az 10 TL, en fazla 30 TL harcıyoruz - İş-Yaşam Haberleri

        Hızlı şehirleşme ve iş dünyasında her geçen gün artan stres, tüketicilerin beslenme alışkanlıklarında da etkisini gösteriyor. Kapıya servis ev yemeklerini abonelik modeliyle sunan Meal Box tarafından yapılan Yemek Tüketimi Araştırması'nda, her üç tüketiciden ikisinin (%68) en az bir öğünü dışarıda yediği ortaya çıktı.

        Bilişim, gıda, reklamcılık, e-ticaret ve sağlık gibi çeşitli sektörlerden Meal Box aboneleriyle yapılan ankete katılanların yarısı (%50,6), her gün yemek seçerken çok zorlandıklarını dile getiriyor. Buna karşın, tüketicilerin %49,4'ü ev yemeğiyle beslenmeyi tercih ediyor.

        TÜKETİCİLER ET YEMEYİ SEVİYOR, SICAK TESLİMAT İSTİYOR

        Yakın zamanda porsiyonlarını büyüten ve aylık menülerinde etli yemeklerin oranını artıran Meal Box, tüketim araştırmasında da buna paralel bir beklentiye dikkat çekiyor. Ankete katılan kullanıcılar arasında etli yemek tercih edenler yüzde 59,7 ile ilk sırada geliyor. Sebze yemeği sevenler yüzde 28,6 ile ikinci olurken, bakliyat ve salata tercih edenlerin oranı yüzde 11,7'de kalıyor. Yemek tercihleri değişse de servis beklentileri neredeyse tüm kullanıcılar için aynı: Katılımcıların yüzde 96,1'i yemeklerinin sıcak olarak kendilerine servis edilmesini istiyor.

        "HİJYENİN BEDELİ EN FAZLA 25 TL OLMALI"

        Yedikleri yemeğin ödemesini yarı yarıya (%50,6) kredi kartıyla yapan katılımcıların nakit ve yemek kartı kullanımı ise yüzde 24,7'de eşitleniyor. Tüketicilerin yüzde 93,6'sı bir öğünlük yemek için 10-30 TL arası harcama yapıyor. Makul hijyenik koşullarda bir öğün yemeğin ücretinin 25 TL ve altı olması gerektiğini düşünenlerin oranı da yüzde 93,2 olarak dikkat çekiyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ