Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem OHAL uzatılacak mı? OHAL uzatıldı mı?

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde OHAL'in 3 ay daha uzatılmasına ilişkin gerçekleştirilen Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı 1 saat 40 dakika sürdü. Peki, OHAL uzatılacak mı? OHAL uzatıldı mı?

        OHAL UZATILDI MI?

        Toplantının ardından Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ açıklama yaptı. Bozdağ OHAL ile ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

        Süresi dolmak üzere olan OHAL'in uzatılması hususunu değerlendirdi ve OHAL'in 3 ay daha uzatılması hususunu Bakanlar Kurulu'na tavsiye etti. Toplanan Bakanlar Kurulu, FETÖ, PDY, PKK, KCK, DEAŞ ile etkin mücadele için, hızlı karar almak için, OHAL'i gerekli kılan şartların tamamen ortadan kaldırılmasını sağlamak maksadıyla alınan tedbirlerin devamını temini için OHAL'in 3 ay daha uzatılmasını karara bağlamıştır. Karar TBMM Başkanlığı'na gönderilmiştir.

        Halk arasında Habur Sınır Kapısı olarak bilinen İbrahim Halil Sınır Kapısı'nın Irak hükümeti ile devri konusunda çalışma yapılması tavsiye edildi. Bakanlar Kurulu karar aldı. Bakanlıklar bu çalışmaları başlattılar. Çalışmalar bittikten sonra bu kapı tamamen Irak hükümetinin kontrolüne geçmiş olacaktır. Sayın Başbakanımızın Irak ziyareti gerçekleşmedi fakat önümüzdeki günlerde ziyaretin gerçekleşme ihtimali var. Bundan sonra da zaman zaman buradan oraya, oradan buraya gitmeler olacaktır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ