Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Okan Bayülgen'den tiyatro oyunlarına milli yas ertelemesi

        Televizyon sunucusu ve oyuncu Okan Bayülgen, İstanbul'da "Dada Salon Kabarett"te 16 ve 17 Mayıs'ta sahnelenmesi planlanan "Eğlenceli Cinayetler Kumpanyası" ve "Shakespeare'in Bütün Eserleri" oyunlarının, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısının ardından Türkiye'de 3 günlük milli yas ilan edilmesi nedeniyle ertelendiğini bildirdi.

        Bayülgen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ulusal yas kararına uyarak oyunlarımızı erteliyoruz. Yarın sabah itibarıyla Biletix'i bilgilendireceğiz." ifadesini kullandı.

        İstanbul'da "Dada Salon Kabarett" isminde açtığı mekanda farklı ekiplerin performans sergilemesine olanak sağlayan Bayülgen, burada 16 ve 17 Mayıs'ta sahnelenmesi planlanan ancak milli yas nedeniyle ertelenen "Eğlenceli Cinayetler Kumpanyası" ve "Shakespeare'in Bütün Eserleri" oyunları için yeni bir tarih belirtmedi.

        REKLAM

        İsrail askerlerinin, dün Gazze sınırında, ABD'nin Kudüs'te büyükelçilik açmasını protesto eden Filistinlilere ateş açması sonucu 59 kişi şehit olmuştu.

        İptal edilen diğer etkinlikler ise:

        Ayrıca bu akşam, İş Sanat Konser Salonu’nda gerçekleştirilmesi planlanan Scottish Ensemble - Gabriela Montero konseri ulusal yas nedeniyle iptal edilmiştir. Biletler İş Sanat Ana Gişe’den ve tüm Biletix satış noktalarından iade edebilir.

        İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırısının ardından Türkiye'de 3 günlük milli yas ilan edilmesi üzerine, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'ne bağlı sahnelerde de yas süresi boyunca oynanacak büyük oyunlar ve turneler iptal edildi.

        Açıklamaya göre iptal edilen oyunlar şöyle:

        "Ankara Devlet Tiyatrosu, "Eyvah Nadir", 15, 16 ve 17 Mayıs, Ankara Devlet Tiyatrosu.

        "Muhteşem Diva", 15, 16 ve 17 Mayıs Eskişehir (Turne).

        Bursa Devlet Tiyatrosu, "Akide Şekeri", 16 ve 17 Mayıs Ahmet Vefik Paşa Sahnesi.

        Trabzon Devlet Tiyatrosu, 'Elveda, Ölü palyaçolar", 15 Mayıs Haluk Ongan Sahnesi.

        Diyarbakır Devlet Tiyatrosu, "Tehlikeli Saplantı", 17 Mayıs Cahit Sıtkı Tarancı K.M Orhan Asena Sahnesi."

        Antalya Büyükşehir Belediyesi Okullar Ligi’nin 4’ncü sezonu nedeniyle 15 Mayıs Salı (bugün) düzenlenecek Kapanış ve Ödül Töreninde gerçekleştirilmesi planlanan Çağatay Akman konseri de İsrail’in Kudüs’teki saldırılarında hayatını kaybeden Filistinliler için ilan edilen üç gün süreli ulusal yas nedeniyle iptal edildi.

        Uşak Belediyesi tarafından düzenlenen Ece Seçkin konseri milli yasın ilanıyla iptal edildi. Alanda bulunan on binlerce vatandaş tekbir sesleriyle İsrail askerinin yaptığı katliamı protesto etti

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ