Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Akhisarspor Okan Buruk, Galatasaray - Akhisarspor maçı sonrasında açıklamalar yaptı - Futbol Haberleri

        Ligde evinde yenilgi yüzü görmeyen, Başakşehir'i 2-0 mağlup ederek liderliği geri alan Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde 2-1'in rövanşında Akhisarspor'a Yevhen Seleznyov'un golleriyle 2-0 mağlup oldu. Sarı-kırmızılılarda Maicon kırmızı kart görürken hatalarıyla maça damga vurdu. İlk ve ikinci golde hataları bulunan Maicon'un dışında Galatasaray'da Latovlevici de performansıyla taraftarların tepkisini çekti. Öte yandan Akhisarspor, tarihinde ilk kez Ziraat Türkiye Kupası'nda finale yükseldi. Ahkisarspor Teknik Direktörü Okan Buruk, maç sonrasında açıklamalar yaptı.

        Okan Buruk "2-1'lik skor dezavantajdı ama biz golü bulduğumuz zaman çok daha güvenli ve iyi oynayan bir takımız. Bugün taktiksel olarak iyi oynadık. Rakibin arkasına sarkmak planlarımız arasındaydı ve bu şekilde çok da pozisyon bulduk. Erken gol bize ikinciyi de getirdi. İkinci yarıda çok pozisyona girdik. Bu bizim için çok önemli. Akhisar'da insanlar sokaklara dökülmüş. Ben futbolcuyken finalleri ve kupaları çok yaşadım. Akhisar'da yaşamak ayrı bir mutluluk. Kazanmak her zaman güzel. Finale çıkmanın ayrı bir değeri var. Bunu Akhisar'a ve Akhisar halkına yaşatmak bizim için çok değerli" ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        BASIN TOPLANTISI

        Teleset Mobilya Akhisarspor Teknik Direktörü Okan Buruk, Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Galatasaray'ı 2-0 yenerek finale yükselmelerinin kendileri için önemli bir başarı olduğunu kaydetti.

        Müsabaka sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Buruk, "Benim için, takımım için, Akhisar için bir tarih yazdık. En büyük mutluluk, şu anda taraftarlarımızın Akhisar sokaklarında finale yükselmeyi kutluyor olması" dedi.

        İlk maçı evlerinde 2-1 kaybettiklerini hatırlatan Buruk, "Eğer erken gol bulabilirsek, bir şeyleri değiştirebileceğimizi düşünüyorduk. Öyle de oldu. Erken bir gol attık. Uzun toplarla rakibin arkasına sarktık. Doğru çıkışlar yaparak pozisyonlar bulduk. Çok daha fazla gol atabilirdik." diye konuştu.

        Galatasaray karşısında 2 gole imza atan Yevgen Seleznov'a övgülerde bulunan yeşil-siyahlı teknik adam, "Seleznov'un kariyeri belli. Kardemir Karabükspor'da bir düşüş yaşamıştı ve yeniden çıkışa geçmek istiyordu. Biz de destek olduk, hayatını düzenledi, çok çalıştı. Bize inanılmaz katkı veriyor. Bu tür maçlarda çok daha iyi oynuyor. İyi bir sezon öncesi görseydi bunun çok daha iyisini yapabilirdi." açıklamasında bulundu.

        REKLAM

        Finaldeki rakibin Fenerbahçe mi yoksa Beşiktaş mı olacağı yönünde görüşü sorulan Okan Buruk, "Buraya gelirken umutlarımız vardı ama ilk maçtaki 2-1'lik yenilgiden sonra doğal olarak büyük hayaller kurarak gelmiyorsunuz. Finalde karşınıza kimin çıkacağını düşünmüyorsunuz. Maç bittikten sonra düşünmeye başladım Fenerbahçe mi yoksa Beşiktaş mı diye. Bu takımlar arasında olmak bizim içini gurur verici. Rakip kim olursa olsun hedef şampiyonluk. Buraya kadar geldik ve kupayı kaldırmaya çalışacağız. Ben oyuncu olarak çok kupa kaldırdım ama teknik adam olarak da bunu başarmak istiyorum." değerlendirmesinde bulundu.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ