Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Okullar ne zaman kapanacak? Yaz tatili ne zaman?

        15 günlük yarıyıl tatili sona erdi ve ikinci kanaat döneminin ilk ders zili bugün çaldı. Yurt genelinde milyonlarca öğrenci okullarına geri dönüş yaparak ikinci döneme resmen başladı. Okullarına dönen öğrenciler, bir yandan da okulların tekrar kapanacağı tarihi ve yaz tatilinin başlayacağı tarihi araştırıyor. PekiOkullar ne zaman kapanacak? Yaz tatili ne zaman? İşte MEB çalışma takviminde yer alan tarihler...

        OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK?

        Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yayınlamış olduğu 2017-2018 eğitim öğretim yılı çalışma takviminde, okulların kapanacağı tarihi de belirtti. MEB tarafından yayınlanan çalışma takviminde18 Eylül 2017 Pazartesi günü başlayan 2017-2018 eğitim öğretim yılının 8 Haziran 2018 Cuma günü karnelerin alınmasıyla sona ereceği belirtildi.

        REKLAM

        Böylece öğrenciler 4 ay sonra yani 8 Haziran 2018 Cuma günü karnelerini alacak ve 3 aylık yaz tatiline başlayacak. Bilindiği üzere öğrenciler 19 Ocak 2018 Cuma günü karnelerini alarak birinci kanaat dönemini tamamlamış ve 15 günlük yarıyıl tatiline başlamıştı. 15 günlük yarıyıl tatili resmen bugün sona erdi ve öğrenciler yeniden okullarına dönerek ikinci kanaat dönemine başlamış oldu.

        2018 SINAV DÖNEMİ OLACAK

        Bu yıl ilk defa uygulanacak, merkezi sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumları için yapılacak sınav, 2 Haziran'da gerçekleştirilecek. Öte yandan 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11’inci sınıflar için gerçekleştirilecek İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) 3 Haziran'da yapılacak.

        Yükseköğretim Kurulunca üniversiteye girişte YGS ve LYS'nin yerine getirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) birinci oturumu (TYT) 23 Haziran'da, ikinci oturumu ile Yabancı Dil Oturumu 24 Haziran'da gerçekleştirilecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ