Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş SON DAKİKA! Olaylı derbiyle ilgili yeni gözaltılar! - Beşiktaş Haberleri

        Habertürk Haber Merkezi'nden Arzu Kaya ve Nihat Uludağ'ın haberine göre Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan maçta çıkan olayların ardından başlatılan soruşturma sürüyor. Olayların planlı organizasyon dahilinde olduğuna dair şüphe nedeniyle soruşturma genişletildi. 8 şüphelinin sorgusu devam ediyor.

        32 KİŞİ İÇİN İŞLEM YAPILDI

        Çıkan olaylarda 17 Fenerbahçe taraftarı ile 15 Beşiktaş taraftarı hakkında nöbetçi savcılık talimatıyla maça biletsiz girme ve sahaya cisim atma eylemlerinden ötürü idari işlem yapıldı. Adliyeye sevk edilen 32 şüpheli savcılık tarafından serbest bırakıldı. Olaylı derbi maçıyla ilgili olarak Foto Film Şube Müdürlüğü ekiplerinin çektikleri görüntüler, stad güvenlik kamera görüntüleri ve yayıncı kuruluşun çektiği görüntüler saniye saniye inceleniyor. Kamera kayıtlarından olaya karışan taraftarlar tek tek tespit ediliyor. Çalışma sonunda gözaltı sayısının artabileceği belirtiliyor.

        REKLAM

        KALECİ ZENGİN'E KÜFREDENLER DE TESPİT EDİLDİ

        Olaylara karışanları tespit etmek için polis statta yer alan kameraları incelemeye aldı. Olayların yaşandığı noktada yabancı madde atan kişiler ile Beşiktaş kalecisi Tolga Zengin'e küfür eden kişiler de görüntüden tespit edildi.

        GÜNEŞ'İ YARALAYAN ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

        İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Basın ve Spor Suçları Soruşturma Bürosu'nun olaylarla ilgili başlattığı soruşturmada, tribünden fırlattığı çakmakla Şenol Güneş'in yaralanmasına sebep olan şüpheli S.D. de kamera kayıtların belirlenerek gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'nde sorgusu süren 8 şüphelinin arasında bulunan oto galericisi S.D.'nin polise verdiği ilk ifadesinde, "Yedek kulübesindekilerle bazı taraftarlar arasında sözlü tartışma başladı. Ortam bir anda karıştı. Ben de kalabalığa uydum, gaza geldim cebimdeki çakmağı çıkartıp attım. Çakmağı fırlatırken Şenol Güneş'i hedeflememiştim" dediği öğrenildi.

        "AZMETTİRİCİ VAR MI" ARAŞTIRMASI

        Şenol Güneş'in yaralanmasından sonra olayların bir anda farklı tribünlerde başladığını tespit eden savcılık, bunun nedenini de araştırıyor. Güneş'in yaralanmasının ardından stadyumdaki olayların devam ettiği belirlenen soruşturmada, bir azmettirici yada azmettiricilerinin olup olmadığı inceleniyor.

        ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

        Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı olaylı derbiyle ilgili ikinci bir yazılı açıklama yaptı. Eylemleri gerçekleştiren şüphelilerin 8’inin yakalanıp gözaltına alındığı belirtilen açıklamada,soruşturmaya konu örgütsel yapı bünyesinde eylemde bulunduğu tespit edilen diğer şüphelilerin yakalanmaları yönünde çalışmalara devam ettiği kaydedildi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ