Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem ÖSYM Sağlık Bakanlığı personel yerleştirme sonuçları açıklandı! Sağlık Bakanlığı KPSS 2018/5

        ÖSYM, Sağlık Bakanlığı 18 bin personel alımı için daha önce aldığı başvuruların değerlendirmesini sonuçlandırdı.Sağlık Bakanlığı, "Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatı hizmet birimlerinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesi kapsamında istihdam edilmek üzere ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeylerinde toplam 18.000 sözleşmeli sağlık personeli alınacaktır." açıklamasıyla 18 bin personel alımını duyurmuştu. Tercih süresinin sonlanmasının ardından yerleştirme sonuçalrı bugün saat 15.15 itibariyle ÖSYM tarafından açıklandı.

        SAĞLIK BAKANLIĞI 18 BİN PERSONEL YERLEŞTİRME SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

        REKLAM

        ÖSYM'nin internet sitesinden yapılan duyuruda, "Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) 2018/5 Sağlık Bakanlığının sözleşmeli pozisyonlarına yerleştirme işlemleri tamamlandı. Adaylar yerleştirme sonuçlarına, 19 Haziran 2018 tarihinde saat 15.15'den itibaren ÖSYM'nin 'https://sonuc.osym.gov.tr' adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilir." bilgisi paylaşıldı.

        ÖSYM tarafından merkezi yerleştirmeyle ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyinde toplam 18 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı için aday tercihleri ise 4-11 Haziran 2018 tarihleri arasında alınmıştı. 18 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı için 123 bin 65 kişinin başvuru yaptığı belirtildi.

        SAĞLIK BAKANLIĞI SÖZLEŞMELİ PERSONEL YERLEŞTİRME SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

        2016 KPSS PUANI GEÇERLİ OLDU

        Tercih işlemlerinde lisans düzeyindeki pozisyonlar için 2016-KPSS Lisans, ön lisans ve ortaöğretim düzeyindeki pozisyonlar için 2016-KPSS Ortaöğretim - Ön Lisans sınav sonuçları kullanıldı.

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ