Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler Otomasyon devi Rockwell, Emerson'un teklifini reddetti - İş-Yaşam Haberleri

        Türkiye'de de faaliyeti bulunan Rockwell'in açıklamasında 27 milyar dolar civarındaki satın alma teklifinin eşit miktarda Emerson hissesi veher bir Rockwell hissesi için 215 dolardan oluştuğu kaydedildi. Emerson, ağustos ayında da hisse başına 200 dolarlık bir teklif sunmuş ve yine reddedilmişti.

        REKLAM

        Haberin duyulmasının ardından son bir yıl içerisindeki yüzde 46 değer kazanan Rockwell hisseleri 200 dolar eşiğini aşarak günü yüzde 7.4 artışla kapattı. 41 milyar dolar piyasa değeri olduğu belirtilen Emerson hisseleri ise 4.3 puan düşerek 64.46 dolardan alıcı buldu.

        17 yıldır görevde bulunan Emerson CEO'su David Farr daha önce sadece küçük satın almalar yapacaklarını söylemişti. Uzmanlar bu teklifin Emerson'un dalgalı enerji fiyatlarından etkilenmemek için şirketin işlerini çeşitlendirmeye yönelik bir arayış olduğunu vurguluyor.

        TEKNOLOJİ VE YAZILIM FARKI

        Emerson piyasada madencilik ve çimento - beton sektörlerindeki fabrika ve güç kaynaklarına yönelik devasa süreç otomasyonları yapmasıyla öne çıkıyor. Rockwell ise otomotiv, ev gereçleri, bilgisayar sistemleri, gıda ve içecek, tekstil gibi endüstriyel üretim kollarındaki parça montajı otomasyonunda ve güvenlik çözümlerinde sivriliyor.

        Rockwell şirketinin Emerson radarından düşmemesinin nedeni olarak ise internet ve teknoloji alanındaki endüstriyel ağ ve yazılım geliştirme konusunda kaydettiği aşama gösteriliyor. ABD'li uzmanlara göre Emerson yazılım eksiğini satın almalarla kapatmayı tercih ediyor ve Rockwell sayesinde de endüstriyel işleriyle teknoloji operasyonunu entegre etmeyi planlıyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ