Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Pakistan'da intihar saldırısı: 18 ölü, 27 yaralı

        Pakistan'ın güneybatısındaki Baluchistan eyaletinde bir türbede düzenlenen intihar saldırısında en az 18 kişinin öldüğü, 27 kişinin yaralandığı bildirildi. Cal Magsi bölgesindeki Fatihpur Türbesi'nde meydana gelen saldırının 3 günlük bir dini merasim için toplanan kalabalığı hedef aldığı belirtildi. İntihar bombacısının türbe kapısında polis tarafından durdurulmasının ardından kendini patlattığı olayda ölenlerden birinin ise polis olduğu ifade edildi.

        Belucistan İçişleri Bakanı Sarfraz Bugti, saldırganın polisler tarafından fark edilip türbeye girişinin engellenmesinin kayıp sayısını azalttığını söyledi. Yerel kaynaklar, türbenin güvenlik güçleri tarafından boşaltıldığını ve geçici olarak kapatıldığını açıkladı. Öte yandan, saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

        Pakistan'da Şubat ayında Sind eyaletindeki Şehvan Şerif kentinde bulunan Lal Şahbaz Kalender Türbesi'ne yönelik düzenlenen intihar saldırısında da 80 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlenmişti.

        DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN KINAMA VE TAZİYE MESAJI

        Dışişleri Bakanlığı, internet sitesi üzerinden yayınladığı mesajda, gerçekleştirilen terör saldırısını kınadı. Bakanlığın internet sitesi üzerinden yayınlanan mesajda;

        "Pakistan’ın Belucistan Eyaletindeki Jhal Magsi şehrindeki bir dergaha yönelik olarak bugün gerçekleştirilen terör saldırısı sonucunda hayatını kaybedenler ve çok sayıda yaralı olduğu büyük üzüntüyle öğrenilmiştir.

        Bu menfur terör eylemini kınıyor, hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifa, Pakistan Hükümeti ile kardeş Pakistan halkına başsağlığı diliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ