Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Papa Francis'ten olası nükleer savaşa anlamlı gönderme!

        1943-1944 yıllarında güney İtalya ve Roma'nın kurtuluşunda hayatını kaybeden 7.860 Amerikalı askerin mezarlığında tek başınayürüdü, bir düzine beyaz bir gül bıraktı ve sessizce dua etti.

        "Lütfen Tanrım, durun. Daha fazla savaş olmasın. Bu gereksiz katliamlardan daha fazla olmasın "dedi.

        Francis, İkinci Dünya Savaşı sırasında ölen birçok genç insanı hatırlamak için "Bugün dünya bir kez daha savaşta ve daha fazla savaşa girmeye hazırlanıyor" dedi.

        Ayrıntı vermedi, ancak nükleer savaş olasılığına değindi.

        Son aylarda ABD ve Kuzey Kore arasında artan gerginliğe değinen Papa Francis, nükleer bir savaşın insanlığın iyi bir parçasını yıkacağı konusunda uyardı.

        REKLAM

        "BİZİ AFFET TANRIM"

        Vatikan'a dönüş yolunda durarak, II. Dünya Savaşı sırasında Naziler tarafından öldürülen 335 İtalyanın naaşının bulunduğu, katliamdan aylar sonra keşfedilen toplu mezar Ardeatine Mağaraları'nı ziyaret etti.

        23 Mart 1944'te, İtalyan partizanların başkent Roma'da 33 Nazi askerini öldürmesine karşılık, Adolf Hitler misilleme olarak, ölen her bir asker için 10 İtalyan mahkumun öldürülmesini emretmişti. Saldırının ertesi günü kurşuna dizilen, 75'i Yahudi, 335 İtalyan mahkumun cesedinin bulunduğu Ardeantine Mağaraları, daha sonra anıt mezarlığa çevrilmişti.

        Papa Francis dua ettikten sonra, mağaradaki anı defterine, "Savaşın meyveleri; ölüm, nefret ve kan davası. Bizi affet Tanrım." yazdı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ