Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Paralimpik 2018 Doodle oldu! Bu sene için Paralimpik 2018 oyunları başladı... Paralimpik 2018 DOODLE!
        1

        Paralimpik 2018 oyunları bugün başladı. Google Paralimpik 2018 için ilk kutlamayı yaptı. Kullanıcılar Doodle görünce Paralimpik 2018 nedir diye araştırma başladı. İşte Paralimpik 2018 oyunları hakkında detaylar...

        2

        GOOGLE'DAN 2018 PARALİMPİK AÇIKLAMASI

        2018 Paralimpik oyunun başlamasıyla dünya gözlerini bir kez daha PyeongChang'a çevirecek! Dünyanın dört bir yanındaki 80 ülke, bu yıl 9-18 Mart arasında düzenlenen spor müsabakalarında yarışacak. Daha önce hiç olmadığı kadar fazla kadın sporcu da dahil olmak üzere 670'den fazla sporcu, yıllarca süren sıkı çalışma ve eğitimden sonra yeteneklerini gösterme şansına sahip olacak.

        Paralimpik oyunlarının kadrosu şunları içerir:

        Alp disiplini, biatlon, kros kayağı, buz hokeyi, snowboard ve tekerlekli sandalye curling. Gelecek 10 gün boyunca, sporda 80'den fazla madalya verilecek.

        Bugünkü Doodle, yarışmadaki tüm sporcuları temsil ediyor, hepsi birlikte podyumda bir yer yakalamak için yarışıyor.

        Herkese iyi şanslar ve oyunlar başlasın!

        3

        PARALİMPİK NEDİR?

        Paralimpik Oyunlar, çeşitli engelli gruplarından sporcuların katıldığı çok sporlu etkinliktir. Hayatın her yerinde ve hemen her iş kolunda bulunan engelliler, sporda da önemli başarılar elde ederek varlığını göstermektedirler. Engelli sporcuların kendilerini gösterdikleri, birbirleriyle yarıştıkları arenaya Paralimpik Oyunlar denir.Orijinalindeki "paralympic" kelimesi; İngilizce, engelli anlamına gelen "paralyzed" ve "olympic" kelimelerinin birleşmesinden meydana gelir.Yaz ve Kış Paralimpik Oyunları o dönemki Olimpiyatların hemen ardından yapılır.

        4

        PARALİMPİK OYUNLARI'NIN AMACI

        Oyunların orijinal ismi olan "paralympic" kelimesi; İngilizce, engelli anlamına gelen "paralyzed" ve "olympic" kelimelerinin birleşiminden türetilmiştir.

        5

        Engelli sporcuların grup veya bireysel olarak kendi aralarında gerçekleştirdiği bu müsabakalar Olimpiyat Oyunlarından sonra gerçekleştirilir. Engelli bireylerin aslında ne kadar engelsiz olduklarını gözler önüne seren bu oyunların amacı, imkan verildiğinde onların neleri başarabileceğini gözler önüne sermektir.

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kılıç

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ