Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Paris'te fosil yakıtlı tüm araçlara yasak - Otomobil Haberleri

        Fransa'nın başkenti Paris'te, caddeleri kaplayan motor seslerine yetkililer 2030 yılı itibarıyla son vermeye hazırlanıyor.

        REKLAM

        Paris Şehir Meclisi, kirliliği düşürme inisiyatifinin son hamlesi olarak benzin ve gaz içeriği olan her türlü aracı yasaklamayı planlıyo. Belediye Başkanı Anne Hidalgo, daha önce de Paris'ten düzenlenecek 2024 Yaz Olimpiyatları ile birlikte tüm dizel araçları yasaklayacağını açıklamıştı.

        France Info radyosuna konuşan Ulaştırmadan Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Christophe Nadjosvski "2030 yılı itibarıyla yanma esasıyla çalışan tüm araçların, dolayısıyla fosil yakıtların kullanımına son vermeyi planlıyoruz. " dedi.

        Cumhurbaşkanı Macron da 2040 yılında tüm ülkede uygulanmak üzerefosil yakıtlarla çalışan araçların satışının yasaklanacağını duyurmuştu.

        Belediye Başkanı Hidalgo ise Paris'i daha yeşil bir şehir yapma çabalarındaki bazı uygulamaları nedeniyle şehir sakinlerinden bazılarının tepkisini çekmişti. Özellikle de ünlü Sen Nehri civarındaki trafiğin yavaşlamasına neden olan bisiklet yollarının genişletilmesi çalışmaları bir kesim tarafından takdir edilse de diğer kesimlerde öfke yaratmış ve protesto gösterilerine neden olmuştu.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ