Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Borsa Peker GYO halka arz ediliyor - Borsa Haberleri

        Peker Holding çatısı altında faaliyet gösteren Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş halka açılıyor. Konsorsiyum lideri Gedik Yatırım Menkul Değerler A.Ş tarafından Borsa İstanbul’da (BİST) gerçekleştirilecek halka arz için 15-16 Şubat tarihlerinde sabit fiyatla talep toplama yöntemi kullanılacak. Peker GYO’nun halka arz fiyatı 5,50 TL olarak belirlendi.

        Halka arz edilecek payların 9 milyon 600 bin liralık nominal tutarı, şirketin mevcut sermayesinin yüzde 32’sini oluşturuyor. Yüzde 55,7 iskonto oranıyla satışa çıkacak hisselerin 21 Şubat tarihinde BİST’de işlem görmesi bekleniyor.

        45 GÜN SONRA GERİ ALIM GARANTİSİ

        Peker GYO ve ortaklar tarafında 1 yıl boyunca pay satmama ve bedelli sermaye artırımı yapmama taahhüdünün geçerli olacağı halka arzda yatırımcılar, paylarını 37 gün süreyle aralıksız bir şekilde hesaplarında tutmaları durumunda, hisselerin işlem görmeye başlamasından itibaren 45 gün sonra hisse başına 5,61 TL ile geri satma hakkına sahip olacak

        REKLAM

        Türkiye’de Anthill Residence, Ataköy Nef 22, Sultan Makamı Çengelköy ve Bomonti Business Center gibi projeleri hayata geçiren Peker Grubu şirketlerinden Peker GYO, Türkiye, Almanya ve İngiltere’de gayrimenkul ve arsa geliştirmeye devam ediyor olup, bu konudaki uzmanlığını sadece Türkiye’de değil, yurtdışında da sürdürüyor.

        584 MİLYON TL’LİK PORTFÖY BÜYÜKLÜĞÜ

        Halihazırda şirketin gayrimenkul portföyünü, Ataköy Nef 22 ve Sultan makamı Çengelköy projeleri ve 10 bin 300 metrekare büyüklüğe sahip Çamlıca arazisi oluşturuyor. Peker GYO’nun 2017 Eylül sonu itibarıyla portföy büyüklüğü ise 584 milyon TL seviyesinde bulunuyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ