Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Piyade Er Kerem Kılıçdaroğlu yemin törenine katıldı
        1

        Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, askerlik görevini Sivas'ta 5. Piyade Eğitim Tugayı Komutanlığı General Şükrü Kanatlı Kışlası'nda yapmakta olan oğlu Kerem Kılıçdaroğlu'nun bugün düzenlenen yemin törenine katıldı. Kılıçdaroğlu törene eşi, kızları ve gelin adayı ile birlikte katıldı.

        2

        Ardından Kerem Kılıçdaroğlu'nun da aralarında olduğu 368'inci kısa dönem erler ile 24'üncü dönem sözleşmeli ve 1997-3 ikinci kademe 2 bin 740 asker yemin etti. Yaş kütüğüne plaketin çakıldığı törende, katıldıkları bazı eğitimlerde başarı gösteren piyade erlere de plaket verildi.

        3

        Sivas 5'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı General Şükrü Kanatlı Kışlası'ndaki tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

        4

        Törende konuşan Sivas Garnizon ve 5'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Ömer Ertuğrul Erbakan, törene katılan asker yakınlarına ve Mehmetçiklere teşekkür etti. Ailelerin, kutsal vatan hizmetini yapmak üzere yurdun dört bir yanından şenliklerle uğurlanan askerlerin yemin törenini gururla izlediklerini aktaran Erbakan, şunları kaydetti: "Güzel yurdumuzun dört bir yanından gelerek asker ocağında tek yürek, tek bilek olan evlatlarımızın duruşundaki heybet, bakışlarındaki kararlılık, omuzlarına yüklenecek sorumluluğu almaya hazır olduklarını göstermektedir. Kutsal askerlik vazifesinin ilk evresini bu törenle başarıyla tamamlayan yiğit Mehmetçiklerimiz, yiğit evlatlarımız yarınlarımız için bizlere güven telkin etmişlerdir."

        5

        ANNE KILIÇDAROĞLU AĞLADI

        Töreni, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile Kerem Kılıçdaroğlu'nun nişanlısı Mine Alşan ve çok sayıda asker yakını izledi. Daha sonra askeri birliklerin geçiş töreni gerçekleştirildi. Geçiş töreni esnasında Selvi Kılıçdaroğlu'nun ağladığı görüldü.

        6
        7
        8
        9

        KILIÇDAROĞLU: OĞLUMLA GURUR DUYUYORUM

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tören sonunda basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Son derece mutluyum. Asker ocağında oğlumu görmek beni son derece mutlu etti. Huzurluyum, aynı zamanda, oğlumla gurur duyuyorum. Geldi askerliğini yaptı, inşallah askerliğini bitirir ve tekrar evine huzur içinde döner." ifadesini kullandı.

        10

        Selvi Kılıçdaroğlu ise "İnşallah sağ salim benim çocuğum gibi diğer çocuklarımızın hepsi, tüm askerlerimiz evine döner." dedi. Kerem Kılıçdaroğlu, 3 haftalık acemi eğitiminin ardından askerliğinin kalan bölümünü Sivas Temel Tepe'deki Orgeneral Cemil Cahit Toydemir Kışlası'nda tamamlayacak.

        11

        TÖRENDEN KARELER

        12
        37
        38

        BİRLİĞİNE BÖYLE TESLİM OLMUŞTU

        Sivas'ta birliğine teslim olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun oğlu Kerem Kılıçdaroğlu, kamuflaj giyerek yakınlarını uğurlamıştı. Nişanlısı Mine Alşan ile böyle vedalaşmıştı.

        39

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun oğlu Kerem Kılıçdaroğlu, kısa dönem askerlik hizmetini yerine getirmek üzere 15 Eylül'de Sivas'a giderek birliğine teslim olmuştu.

        40

        15 Eylül tarihinde sabah saatlerinde karayolu ile Ankara'dan yola çıkan Kerem Kılıçdaroğlu, Sivas'ta CHP İl Başkanı Ulaş Karasu tarafından karşılanmıştı.

        41

        Kerem Kılıçdaroğlu'na, annesi Selvi Kılıçdaroğlu, kardeşi Zeynep Kılıçdaroğlu ile nişanlısı Mine Alşan eşlik etmişti.

        42
        61

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ