Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Dünya Brands on Sale ebola kostümü, ebola kostümü cadılar bayramı, cadılar bayramında ebola kostğmü giymek,Johnathon Weeks

        Bu ay sosyal medyayla neredeyse 30,000 kişinin el yapımı veya dükkandan alınan Ebola temalı Cadılar Bayramı kostümünü tartışması ya mükemmel bir fikir ya da toplumun ahlaki aşınmasındaki belirti.

        Brands on Sale markası “Koruyucu bir tulum, koruyucu gözlükler ve nefes alma maskesi içeren Ebola önleyici takım”ının reklamını yapıyor bile. Firmanın eş başkanı Johnathon Weeks, bu kostümden neredeyse 2 düzine sattıklarını ve ay sonuna kadar 1000 adetten fazla satmayı beklediklerini açıkladı.

        “Bu Ebola önleyici, sağlık hizmetlisi kostümü Ebola hastalığı veya Ebola kurbanı kostümü değil” diyor Weeks. “ Benim gözümde bir itfaiyeci, doktor veya hemşire kostümünden farkı yok. Onlar da bu insanlar gibi her gün hayat kurtarıyor” diye ekliyor.

        Amerika, Penn State Altoona Profesörü Jerry Zolten’a göre; insanların en büyük korkularıyla başa çıkmak için ilgili büyük trajediler yaratması alışıldık bir durum. Bu ayrıca bir tepki almanın da kolay yolu.

        “Bazı insanlar arkadaşlarını şok etmekten zevk alır ve herkesin aklına korku salan şeylerle ilgili şakalar yapmayı sever” diyor Zolten. Ayrıca böyle bir şakanın stresle başa çıkmada bir yöntem olabileceğini de ekliyor.

        “Ambulans çalışanları gibi sürekli korkunç şeyler gören yüksek riskli işlerde çalışan insanların iş sırasında bu durumlarla ilgili espriler yaptığı oldukça bilinen bir gerçek.”

        Ancak Zolten bunu halk içinde genelleyemeyeceğimizi de ekliyor.

        Çoğu insan Ebola temalı Cadılar Bayramı kostümü giymenin ciddi bir duruma karşı duygusuzca davranmak olduğunu düşünüyor.

        Bunun yanında Batı Afrika’da binlerce kişinin ölmesine neden olan bir hastalıkla savaşan sağlıkçıların giydiği biyolojik tehlike kostümünü giyen Cadılar Bayramı müdaviminin kahkahadan çok huzursuzluk yaratacağı da riskler arasında.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ