Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik "Keşke Mustafa Kemal gibi bakılabilse"

        DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Avrupa Parlamentosu'ndaki 'Dersim soykırımı' konferansında DTP milletvekillerinin fiziki ve etnik bir soykırımdan değil sosyal, kültürel ve siyasal alanda tek tip insan yaratma mantığından sözettiklerini öne sürdü.

        DTP Genel Başkanı Türk, partisinin TBMM Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını cevapladı. Türk, Avrupa Parlamentosu'ndaki Dersim soykırımı konferansında DTP milletvekillerinin soykırım iddiasını ortaya attıklarının hatırlatılması üzerine, "Zaman zaman ben de kullandım bunu. Ama bunu bir fiziki veya etnik bir soykırım olarak değil sosyal, kültürel, siyasal alanda tek tip insan yaratma mantığıyla hareket edildiğini ifade etmeye çalıştık. Arkadaşlarımızın getirdiği de bu yönlü bir açıklama" diye konuştu.

        Türk, konferansta Atatürk'ün savaş suçlusu olarak yargılanması gerektiğinin de dile getirildiğinin hatırlatılması üzerine şunları söyledi: "Hayır öyle birşey yok. O metinde böyle birşey yok. Mustafa Kemal çağdaş dünya ile bütünleşmeyi esas alan bir mantığa sahip olduğunu grup toplantımızda ifade ettik. Keşke sorunlara bugün Mustafa Kemal gibi bakılabilseydi diye düşünüyoruz."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ