Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Vural'dan CHP'nin 'çarşaflı' üyelerine yorum

        TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Vural, gazetecilerin sorusu üzerine CHP'nin 'çarşaflı üye' açılımını değerlendirdi.

        MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dünkü açıklamalarının samimi olduğunu ve MHP'nin Alevi meselesinde bir anlama ve anlaşılma sürecinin başlatılmasında fayda gördüklerini dile getiren Vural, bu konularda samimi olduklarını ve milletin değerler ekseninde buluşmasını istediklerini kaydetti.

        Değerler ekseninde buluşmanın bir diğer yönünün de üniversitelerde başörtüsüne serbestlik getirilmesi olduğunu hatırlatan Vural, "Üniversitelerde başörtüsü sorununun çözülmemesini temin etmek isteyenler, mahkemeye götürenler, bu kez başörtüsü üzerinden siyaset yapıyorlar." diyerek CHP'nin çıkışına tepki gösterdi. Vural, AK Parti ile CHP'nin ikiz kardeşler gibi bu meseleyi ranta dönüştürmeyi bir siyasi duruş haline getirdiklerini savundu. AK Parti'nin YÖK Kanunu'nun ek 17. maddesini çıkarmaktan kaçındığını; CHP'nin ise konuyu Anayasa Mahkemesi'ne götürdüğünü hatırlatan Vural, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "İş oy almaya geldiği zaman bu istismar alabildiğince hem AKP'de hem CHP'de var. Ama bu meseleyi üniversite bazında çözmeye gelince ikisi de yok. Öyle rozet takarak veya 'ne yapalım Anayasa Mahkemesi iptal etti' diyerek onların oyuna talip olan ve bu meseleyi çözümsüzlüğe götüren siyaset anlayışından Türkiye kurtulmalıdır. Başörtüsü siyasallaştırılmıştır. Bu siyasallaştırmanın bir yönü CHP'dir, bir yönü AKP'dir.

        AKP Anayasa Mahkemesi'nin bunu iptal etmesini istedi. CHP ise mahkemeye götürdü. Tencere yuvarlanmış, kapağını bulmuş. Bu tencere ve kapak arasında başörtüsü meselesinin bir siyasi rant olarak kullanılmasını doğru bulmuyoruz."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ