Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik "Geç bile kalındı"

        Habertürk Televizyonu'nda Fatih Altaylı'nı sunduğu Teke Tek programına katılan Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı, Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu, Ergenekon davasında insanları en çok rahatsız eden durumum sapla samanın karışması olduğunu ifade ederek, "Birilerinin bir şeyler karıştırdığı kesin" dedi. Ergenekon soruşturması kapsamında 3 eski kuvvet komutanının ifade verecek olmasıyla ilgili ise Pamukoğlu, "İfadelerine başvurulması kadar doğal bir şey olamaz. Bence geç bile kalındı" diye konuştu.

        Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu, Teke Tek programında Fatih Altaylı'nın, "Siyasete neden girdiniz?" sorusunu, "Son 1-2 yıldır ülkenin içinde bulunduğu durum yeni bir siyasi parti ihtiyacını doğurdu. Birçok yer gezip gördüm. Halk gerçek anlamda bitmiş. Hiçbir şey adil değil. Hiçbir şey halkın yararına değil. Bizim söylemlerimiz kesin. Devleti halka hizmet eder hale getireceğiz. Köylünün, esnafın durumu belli. Ben mevcut siyasi partileri sistemin parçası olarak görüyorum. Biz 36 günde kurulmuş bir parti olarak özelliği olan bir partiyiz. 8-10 ayda 64 il 295 ilçede örgütlenmiş bir partiyiz" şeklinde yanıtladı.

        BU AÇILIMIN SONUNDA HİÇBİR ŞEY OLMAYACAK

        Pamukoğlu, Altaylı'nın "Kürt açılımını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunu şöyle yanıtladı: "Gayri milli bir proje. Demokratik açılımdaki hedefler PKK'nın kuruluş amacının kendisi. Ben, 55 bin asker 864 subay ve astsubayla birlikte 728 gün telsizden şunu dinledim; ?Sömürgeci Türkler ve onun faşist ordusu Kürdistan'ı terk et.' Bu bir sahne ve buna uygun hükümet de var. Bu açılımın sonunda hiç birşey olmayacak."

        20 BİN GÖNÜLLÜYLE KÜRT SORUNUNU ÇÖZERİM

        Osman Pamukoğlu, "20 bin gönüllüyle Kürt sorununu çözerim" sözlerinin hatırlatılması üzerine, bunun uzmanlıkla ilgili bir şey olduğunu belirterek, bu mücadelede kalabalığın bir anlam ifade etmediğini söyledi. Pamukoğlu, "Bu mesele subay, astsubay ve gönüllü askerlerden oluşan 20 bin kişiyle çözülür. Bu insanları 4-6 ay bir yerde yetiştireceksiniz. ?Pusu nedir?', ?Nasıl yapılır?' öğreteceksiniz. PKK'nın kampları zaten belli. Bir gecede hepsinin tepesine çökeceğiz. Ne tank ne top istiyoruz" dedi.

        3 KOMUTANIN İFADELERİNE BAŞVURULMASI DOĞAL, GEÇ BİLE KALINDI

        Ergenekon davasına da değinen Pamukoğlu, Ergenekon'un siyasallaştığını ifade ederek, "Ergenekon davasında insanları en çok rahatsız eden durum sapla samanın karışması oldu. Birilerinin bir şeyler karıştırdığı kesin" dedi. Dava kapsamında 3 eski kuvvet komutanının ifadelerine başvurulacak olması ile ilgili ise Pamukoğlu, "İfadelerine başvurulması kadar doğal bir şey olamaz. Bence geç bile kalındı" diye konuştu.

        TÜRKLER VE KÜRTLER ÇANAKKALE'DE SAVAŞMADI SÖZÜ BÖLÜCÜLÜK YAPMAZ

        Pamukoğlu, Habertürk televizyonunda Balçiçek Pamir'in hazırlayıp sunduğu "Söz Sende" programında söylediği "Türkler ve Kürtler Çanakkale'de beraber savaşmadı" sözlerini Altaylı'nın hatırlatması üzerine, "Bu Kürtler'le ilgili değil, eşkıyayla ilgili. ?Hakkımız yendi' diyorlar. Eski isyanları dile getiriyorlar. Bu da PKK ve yandaşlarına verilmiş bir cevaptı. Ben yıllarca Kürtler'le yaşadım. Kürtler'i çok iyi biliyorum. Bunlar meydanı boş bulmuşlar, uyduruyorlar. Bu söz bölücülük yapmaz. Bir yanıt gerekiyordu ben de verdim" dedi.

        ALBAY ÇİÇEK BİLGİSAYAR KULLANDIYSA AHMAKLIK YAPMIŞ

        Kurmay Albay Dursun Çiçek'in ıslak imza olayıyla ilgili ise "Doğru mu, yanlış mı bilemiyorum" diyen Pamukoğlu, "Böyle bir şey yapmaya kalktıysa ve bilgisayar kullanarak bunu yaptıysa bu büyük bir ahmaklık. Kağıt kalem var. Bunlarla yapacaksın" dedi.

        AB PARTİMİZDEN RAHATSIZ

        Avrupa Birliği'nin siyasi dayatmadan başka bir iş yapmadığını ifade eden Osman Pamukoğlu, AB'nin son ilerleme raporunda partileriyle ilgili talimat verdiğini söyledi. Pamukoğlu, "AB partimizin yükselmesinden rahatsız oluyor. Biz de AB'ye dava açtık. Davanın konusu da, AB'nin bir siyasi partiden rahatsız olarak Türkiye'ye talimat vermesi ve iç hukuka karışması" şeklinde konuştu.

        BÜYÜKANIT'I GÖREVDEN ALIRDIM

        Pamukoğlu, ordunun burnunu soktuğu an siyasetin arapsaçına döndüğünü belirterek, 27 Nisan muhtırasını örnek gösterdi. Bunun üzerine Fatih Altaylı'nın, "Diyelim ki siz o dönem Başbakandınız ve o muhtırayı Büyükanıt size verilmişti, ne yapardınız?" sorusu karşısında Pamukoğlu, "Bir saat sonra karşıma gelecekti. 'Derhal istifanı ver, yoksa tardederim' derdim. Bu kadar. Bir saat sonra onu evinden aldırırdım. Artık darbe marbe işlerini bıraksınlar. Biz çekirdekten yetiştik, ordu konuşmaz. Atatürk'ün 'Elde tüfek üstte üniforma siyaset yapılmaz' sözünü aynen aktarıyorum" dedi.

        Serap BELOVACIKLI / AHT

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ