Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Ruhani komisyoncu

        İSTANBUL Tarabya’da, Ekim 2009’da Agopyan ailesine ait olduğu Yargıtay’ca kesinleşen 34 dönümlük araziyle ilgili olarak “ruhani” bir skandal ortaya çıktı.

        Aslı SÖZBİLİR/AHT

        Dönemin rahibi, şu anki Ruhani Kurul Başkanı, Patrik Vekili ve yaklaşan seçimlerde patrik adayı Aram Ateşyan’ın, araziyi geri alabilmek için hukuk mücadelesi veren aileden yüzde 13’lük komisyon istediği iddia edildi. Ateşyan’ın, 1992’de arazinin durumunu takip eden Avukat Cafer Gül’ün, Paris’te yaşayan Agop yan ailesine ulaşmasını sağlamak için kilise kayıtlarını ve bağlantılarını kullandığı belirtildi.

        HABERTÜRK’e konuşan Aram Ateşyan, “yüzde 13’ün komisyon değil, hediye” olduğunu söyledi. Ateşyan, “Komisyon pazarlıkla alınır. Agnes Hanım’ın babası emeği geçenlere bir pay verilmesini istemiş. Ben de onlara ulaşılmasında yardım etmiştim. Kendileri bir miktarı bana hediye verdiler. 18 yıl sessiz kaldıktan sonra satış haberlerini duyunca Patrikhane’ye çağırıp hakkımı aradım. İlk etapta vereceğim dedi, şimdi yan çiziyor” diye konuştu. ‘BENİM HAKKIM’ Ateşyan, bir ruhaninin bu kadar büyük bir hediyeyi kabul etmesinin doğru olup olmadığı sorusunu ise, “Size hediye verilse almaz mısınız? Ruhani neyle yaşıyor. Hak aramak sadece sivillere mahsus değildir. Melek olup gökten insem hakkımı arayacağım” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ