Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik ERDOĞAN-COŞKUN TARTIŞMASINDA SÜRPRİZ!

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile gazeteci Bekir Coşkun arasında yaşanan tartışmaya, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği de karıştı. Komiserlikten yapılan açıklamada, “adımızın iç politik tartışmalarda kullanılmasından rahatsızız” denildi.

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile gazeteci Bekir Coşkun arasında yaşanan "Gül'ün cumhurbaşkanlığını istemeyen ülkeyi terk etsin" tartışmasına, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği de karıştı. Komiserlikten yapılan açıklamada, “adımızın iç politik tartışmalarda kullanılmasından rahatsızız” denildi.

        Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nden (UNHCR) yapılan yazılı açıklamada, “UNHCR Türkiye Temsilciliği, adının iç politik tartışmalarda kullanılmasından duyduğu rahatsızlığı kamuoyuna bildirir" denildi ve "komiserlik bir şahsın mülteci statüsü hakkında önceden kanaat beyan edemez" ifadesi kullanıldı.

        Bekir Coşkun, bugünkü yazısında aynı gazetede görev yapan diplomasi muhabiri Uğur Ergan'la geçen konuşmaya atıfda bulunmuş, yazıda, Ergan'ın Coşkun'a, "Türkiye'den kovulma haberini gösterirsen seni mülteci kabul edecekler. Ama bir de işkence mişkence gibi darp izi var mı diye soruyorlar" dediğini yazmıştı.

        Bu yazı üzerine açıklama yapan merkezi Ankara'da bulunan Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, Gazeteci Ergan'a tamamen teorik olarak ve herhangi bir vakadan soyutlanarak sığınma sisteminin uluslararası mülteci hukuku çerçevesinde nasıl işlendiği konusunda bilgi sağlandığını belirtti. Açıklamada, “UNHCR, insani ve politika dışı bir örgüttür. Bu nedenle herhangi bir siyasi tartışmaya dahil olmamaktadır. UNHCR, herhangi bir şahsın mülteci statüsü hakkında önceden kanaat beyan edemez” denildi.

        ANKA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ