Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Listeyi açıkla!

        Türkiye Ermenilerinden bir grup, Halaçoğlu’na: Elinde bulunduğunu iddia ettiğin Ermeni dönmelerin listesini açıkla!

        Bildiride, Prof. Halaçoğlu’nun Ermenileri terör suçlusu gibi gösterdiği hatırlatılarak, "Eğer bu kişiler terörün kaynağıysa, bunu açıklamamak ihanet olur" denildi.

        Muhtelif gençlik kuruluşlarında görev yapan bir grup Türkiye Ermenisi ortak bir bildiri yayımlayarak, Türk Tarih Kurumu (TTK) Başkanı Prof. Yusuf Halaçoğlu’ndan, elinde bulunduğunu iddia ettiği Ermeni dönmelerin ismini açıklamasını istedi. Bildiride, Prof. Halaçoğlu’nun açıklamalarının Türkiye Ermenilerini hedef haline getirdiği vurgulanarak, "Tarih Kurumu Başkanı, öncelikle Türkiye’de terörün kaynağı olduğunu ileri sürdüğü yeri yurdu belli bu Ermeni dönmelerinin isimlerini açıklamalıdır" denildi.

        Aralarında Hosrof Köletavitoğlu, Hovhannes Cinozoğlu, Garabet Orunöz, Karabet Çekem, Karolin, Mamigonyan, Krikor Sahakoğlu, Melik Melkon Çelikoğulları, Minas Oflaz, Misak Vartikoğlu, Murat Bebiroğlu, Nadya Uygun, Natali Mihranyan gibi isimlerin de yer aldığı 31 imzalı bildiride, 1915 Ermeni tehciri sırasında, bazı Ermenilerin ölümden kurtulmak için dinlerini değiştirdikleri hatırlatılarak şöyle denildi:

        KURTULMAK İÇİN

        "1915 olaylarında bazı Ermenilerin ölümden kurtulmak için dinlerini hatta kökenlerini değiştirmiş oldukları acı ama gerçek. Bugün Halaçoğlu’nun söyledikleri bir sır değil, bilinen bir gerçektir. Sorun bu insanların etnik kimliklerinin ortaya konulması değil, etnik kimliklerinden dolayı hain ve bölücü ilan edilmeleridir. Halaçoğlu, PKK, TİKKO gibi hareketlerin ardında Ermeni dönmesi Kürtlerin bulunduğunu, bu nedenle de bu terör örgütlerinde yer alanların ’çoğunun’ bu dönme Ermeniler olduğunu söylüyor. Yani Halaçoğlu tarafından isim isim bilinen bu dönmeler, terörün kaynağı."

        YA İSTİFA YA ÖZÜR

        Bildiride daha sonra, Prof. Halaçoğlu’nun bu sözlerinin Türkiye Ermenileri kadar Kürtleri de zan altında bıraktığı ve terörist gibi gösterdiği belirtildi. Prof. Halaçoğlu’nun sözlerini kanıtlaması, aksi takdirde Kürt ve Ermeni halkından özür dileyerek istifa etmesi gerektiği vurgulanan bildiride, şu görüşlere yer verildi:

        "Şu anda milyonlarca insan zan altında. Ermeni soyundan gelmiş olabilecekleri için değil elbette, terörist ve terörizmin kaynağı olmakla suçlandıkları için zan altındalar. Herkes komşusuna, akrabasına, arkadaşına şüpheyle bakacak. Eğer hálá söylediğiniz gibi bilim adamı olmak ve bilim namusuna sahip olmak iddiasını taşıyorsanız tüm Kürt halkını zan altına bırakmamak için isim isim, ev ev bildiğiniz bu dönmeleri açıklamak zorundasınız. Kaldı ki eğer bu kişiler terörün kaynağıysa bunu açıklamamak da en azından ihanet olur (...)

        Ayrıca Halaçoğlu, bugüne kadar yakalanan veya öldürülen teröristlerin çoğunun bu ailelere mensup olduğunu kanıtlayarak terörün kaynağını açıklığa kavuşturmalıdır. Sayın Halaçoğlu bu iddialarını kanıtlayamazsa ırkçı tavrıyla Kürt halkını yok saydığı, zan altında bıraktığı ve Ermeni halkını terörle suçladığı için özür dileyerek istifa etmelidir (...) En önemlisi bu kişilerin terörün kaynağı olduğu bilindiğine göre, bu güne kadar neden terörün önlenmediği de açıklığa kavuşturulmalıdır."

        Vatan

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ