Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik "Baykal görüntülerin montaj olduğunu açıklasın"

        Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Deniz Baykal ve Nesrin Baytok'a ait oldukları iddia edilen görüntülerle ilgili açıklamalarda bulundu.

        Arınç, Baykal ve Baytok'un görüntülerin montaj olduğunu açıklamasının kamuoyunu rahatlatacağını açıkladı.

        Arınç şunları söyledi:

        "Bu görüntülerin kaydedilmesi ve ifşa edilmesi insanlık suçudur. Yapılanı tasvip etmek mümkün değildir. Eğer doğruysa, iki taraf da evlidir, böyle bir kurgunun aile hayatlarına büyük bir saldırı olduğunu düşünüyorum.

        Sayın Baykal ile görüşlerimiz çok farklı. Birbirimizi eleştiriyoruz. Ancak benim ve çevremin Baykal'ı eleştirmediği tek konu aile hayatıdır var. Eşine ve ailesine bağlı olması, mazbut bir hayatı olmasına saygı gösterdik. Ortaya atılan bu iddia bu saygıyı zedelememli.

        Ben Baykal'dan ve oradaki hanımefendiden, "Bu montajdır, hayal ürünüdür, kesinlikle böyle bir ilişki yoktur" diye kısa da olsa bir açıklama yapmasını bekliyorum. Kamuoyununda böyle bir açıklam ile rahatlayacağını düşünüyorum.

        Bu olayla hiçbir ilişkisi olmaamasına rağmen Önder Sav tarafından suikast iddiası ortaya atılmıştır. İstanbul Valisi ve Emniyet Müdürü'nün konuyla ilgili açıklamaları oldu. Gerekan yapıldı, konuyla ilgili yargı kararı yok dediler. Suikast ihbarının ortaya çıkarılması için diğer görüntülerin internette yayınlaması beklenmemeliydi.

        Siyasetçiler için bu tip iddialar ortaya atılıyor. Benim evimin önünde yakalanan kişilerle ilgili uzun bir süreç yaşandı. Evim günlerce televizyonlardan gösterildi. Bülent Arınç, Deniz Baykal kadar önde gelen bir siyasetçi olmayabilir. Ama benimle ilgili konuda da gereken hassasiyet gösterilmeliydi. Hatta Baykal kozmik odadan kozmik patates çıktı diyerek dalga geçmişti. Bir geçmiş olsun demeliydiler.

        Şimdi ben tersini yapıyorum. Ona karşı bir eylem sözkonusuysa sahip çıkılmalı."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ