Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Kılıçdaroğlu'nun şahidi Deniz Bölükbaşı

        CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında açtığı davada MHP Ankara Milletvekili Deniz Bölükbaşı'nın tanık olabileceğini söyledi. Başbakan ile CHP Genel Başkanı arasındaki söz düellosu mahkemeye taşınırken, bugünde iki partinin kurmayları arasındaki tartışma devam etti.

        -"BÖLÜKBAŞI TANIKLIK YAPABİLECEĞİNİ SÖYLEDİ, BELGE VAR"-

        TBMM'de basın mensuplarının sorularını yanıtlayan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in, "Bu iddiaya sağlar değil, ehli kubur yani ölüler bile güler" sözlerine şöyle dedi: "Ölüler üzerinden siyaset yapılmaz. Sayın Çelik, gerçekleri saptırmakta uzman. Genel Başkanımız Dubai'de yapılan anlaşma ile ilgili açıklamalarına Sayın Başbakan dava açtı. Çok sevindik, çünkü Sayın Genel Başkanımız bir milletvekili olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin bir vatandaşı olarak Bilgi Edinme Kanunu'nda bu anlaşmayı istedi, gizli olduğu gerekçesiyle verilmedi. Bugün Hüseyin Çelik konuşuyor. Sayın Babacan niye konuşmuyor, o anlaşmanın imzalandığı yerde bunu bilen Türkiye'de kişiler var. O zaman ki müsteşar Uğur Ziyal sağ, o zamanki heyetin başkanı Deniz Bölükbaşı şimdi milletvekili sağ, Ali Babacan sağ. Sayın Bölükbaşı az önce böyle bir davada tanık olabileceğini söyledi bana. Konuşması gereken bunlar. Anlaşma var, biz biliyoruz. Tanıklık yapabileceğini söyledi mahkemede, belgesi de var bunun. Bunu hükümet gizleyemez. Konuşması gereken kişi Hüseyin Çelik değildir, Sayın Ali Babacan'dır. Ali Babacan'ı konuşmaya davet ediyorum."

        -"NEDEN MEZARA GİDİYOR"-

        Eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt ile Başbakan Erdoğan arasındaki görüşmenin içeriğini soran İnce, "Sayın Büyükanıt ile Sayın Başbakan akraba değiller. Eski birer dostta değiller. İyi birer arkadaş da değiller. gizli kalıyor bu görüşme, mezara gidiyor. Neden mezara gidiyor. Biz milletvekiliyiz bunu öğrenmek istiyoruz" dedi. "27 Nisan Bildirisi kimin işine yaradı. 27 Nisan Bildirisi AKP'nin oylarını artırmıştır. Bu bir danışıklı dövüştür" diye konuşan İnce, "AKP buradan yararlanmış, nemalanmıştır, oylarını artırmıştır. Sayın Büyükanıt, Sayın Fikri Sağlar'a dava açmış ve kaybetmiştir. Trilyonluk araçla da ödüllendirilmiştir. Demokrat değildir AKP, askerler üzerinden oy devşirme peşindedir. Yapılan yanlışlıklar ortadadır."

        ANKA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ