Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik "Bu Anayasa Kenan Evren Anayasası'ndan daha kötüdür"

        Referandum sürecinde mitinglerine devam eden parti liderleri, Anayasa'yla ilgili yorumlar yapmaya devam ediyor.

        Muğla'da halka seslenen CHP Genel Başkanı Kemal kılıçdaroğlu da, Anayasa'yal ilgili olarak "Bu Anayasa Kenan Evren Anayasası'ndan daha kötüdür" dedi.

        Başmüzakerecili Egemen Bağış diyor ki “Bu anayasa hayır diyenin aklından şüphe ederim. Şu demokrasi anlayışına bakın. Senin hazırladığın anayasa evet diyen akıllı, hayır diyen akılsız öyle mi. Bunu söyleyen adam esas akılsızdır."

        "Recep Bey son zamanlarda dozu o kadar kaçırdı ki. Rahmetli İnönü’ye bile saldırıyor. Diyor ki, “Dersim İnönü zamanında bombalandı. Daha tarih bile bilmiyor. Tarih öğren önce. Demek ki Recep Bey camlara bakmadan konuştu."

        "Medyanın bağımsız olması lazım. Halkım gözü kulağı olması lazım. Size söz.halkın iktidarında bizi eleştiren medya bile bugünden özgür olacaktır. Daha demokratik daha güler yüzlü bir demokrasi getirmek istiyoruz. Bir hayalim var. Güler yüzlü Türkiye’yi ayağa kaldırmak, işsizliği bitirmek."

        "Dokunulmazlıkların olmadığı, herkesin hesap verdiği bir anayasayı getirmek istiyoruz. Getireceğimiz yeni anayasa örgütlü toplumu getirecektir. Örgütlü toplum güçlü toplum demektir. Size söz veriyorum eski genel başkanımızın sözünü veriyorum, ne ezen ne ezilen insanca hakça düzeni kuracağız."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ