Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik JİTEM var mı yok mu?

        Ergenekon davasının tutuksuz sanığı emekli Albay Arif Doğan, JİTEM’i kendisinin kurduğunu ve 1990 yılında kendisinin dondurduğunu söyledi. HABERTÜRK’e konuşan Doğan, Ergenekon ile ilgisinin olmadığını belirterek “Benim ilgim alakam JİTEM’ledir” diye konuşmuştu.

        HABERTÜRK Akşam Haberleri'nde Ece Üner ve konuğu Ecevit Kılıç, Arif Doğan'ın JİTEM ile ilgili bu açıklamalarını masaya yatırıldılar. Emekli Orgeneral Necati Özgen ve Emekli Tuğgeneral Haldun Solmaztürk, Doğan'ın açıklamalarını değerlendirdiler.

        ÖZGEN: "FİKRİ SAĞLIĞINI YİTİRMİŞ"

        Emekli Org. Özgen, Arif Doğan'ın eski öğrencisi olduğunu söylerken rahatsızlığına çok üzüldüğünü belirtti. Ancak, JİTEM'in varlığını kesinlikle reddeden Özgen, Doğan'ın 'muhtemelen akıl sağlığını da' yitirmiş olduğunu söyledi. Emekli Org. Özgen, " Albay Arif Doğan'ın gerek fikri, gerekse fiziki sağlığının bu derece bozulmuş olması şahsen beni son derece üzüyor. JİTEM diye bir teşkilat kesinlikle yok" dedi.

        Özgen'e, Abdülkadir Aygan'ın aifadelerinin hatırlatılması üzerine ise, "Jandarma Genel Komutanlığı'nın baş harflerinden istifade edilerek böyle bir kurum var denildi" şeklinde açıklama yaptı.

        SOLMAZTÜRK: "YOK DİYEMEM"

        Daha sonra konuşan Emekli Tuğgenerel Haldun Solmaztürk ise, "JİTEM yok diyemem, ama söylenenlerin yüzde biri bile doğruysa çok vahim bir durum" dedi.

        Bahsedilen dönemde bölgede görev yaptığını söyleyen Solmaztürk, "Ben böyle bir kuruluşla, böyle bir isim altında muhattap olmadım. Ancak şu var ki, iddialar çok net ve sadece isimle sınırlı değil. Çok vahim iddialar var. Bir kurum eğer bu kadar kanunları, emirleri, Silahlı Kuvvetler'in kurumsal yapısını dışlayarak hareket ediyorsa, bunların yüzde biri bile doğru olsa bunların üzerinde düşünülmesi gerekir" şeklinde konuştu.

        Emekli Tuğgeneral Solmaztürk, JİTEM'in varlığına ilişkin ise, "Ben yoktur diyemem ama şahsen şahit olmadım" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ