Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik YÖK Başkanı'ndan tüyler ürperten senaryo!

        YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Nevşehir Üniversitesi Akademik Yıl Açılış Töreni'nde Türkiye'deki üniversiteleri eleştirdi.

        Üniversitelerden çok şey beklediklerini vurgulayan YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Türkiye'nin kalkınması için üniversitelerden destek istedi.

        Eleştirilerinde İsrail ve ABD'den domates ve buğday tohumu alınması konusunu gündeme getiren Prof. Dr. Özcan, "Bir örnekte tarımdan verecek olursak; ülkemizde yetiştirilen domates ve buğday tohumlarının büyük kısmı, elimizde yeterli yerli tohum olmadığı için yurt dışından geliyor. ABD ve İsrail'den geliyor. Bazen bir Türk aydını olarak bazen kendimi çok küçük hissediyorum. Yani biz ihtiyacımız olan domates tohumunu ülkemizde üretemezmiyiz. Evvelden atalarımız kendi ihtiyacı olan domatesin tohumunu kendileri üretip yıllarda domates üretmişler. Acaba şimdi niye yapamıyoruz? Bir araştırma enstitümüz olsa, tohumculuk ile ilgili ve buna birkaç üniversitemiz öncülük etse fenamı olur.? Sonunun ne olacağı belli de değil, bu domates tohumunu alıyorsunuz, genetik proglamlama denen bir şey var, içine genetik bir mekanizma yerleştirirler hiç fark etmeyiz ve yeriz. Hiç bilmediğimiz hastalıklara da kapılabiliriz. Bir milleti de toptan yok edebilirsiz zaman içinde. Öyle şeyler yerleştirirler ki o tohumdan yiyen insanlar zaman içinde ölür. Böyle şeyler de var, çok tehlikeli bir şey. O yüzden üniversitelerimizin bu tür konularda bize yardım etmesi gerek" şeklinde konuştu.

        "İKİ ÜNİVERSİTE ÇIKMADI"

        Üniversitelerin bulundukları bölgenin ve ülkenin sorunlarına çözümler getirmesi gerektiğini belirterek buna geçtiğimiz yıllarda yaşanan grip salgınını örnek veren Prof. Dr. Özcan; "Yurt dışından grip aşıları alırken ben isterdim ki bir, iki üniversitemiz çıksın başbakanımıza gitsin, 'Biz çalıştık, bu aşıları üretebiliriz. 25 Milyon Dolar'lık bir yatırıma ihtiyacımız var.' desinler. Ben bunu isterdim ama hiçbir üniversitemizden ses çıkmadı" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ