Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik "Başları örtülü çıplaklar var"

        Modern tesettürlülere ateş püsküren Milli Gazete yazarı Mehmet Talu, “Sizin kıyafetiniz açık kadınlardan daha fazla şehevi, seksi bakışları çekmektedir. Zamanımızda başları örtülü çıplaklar var” dedi. Talu, rengârenk tesettür kıyafetlerine de sert eleştiride bulundu.

        Ali Kemal ERDEM/AHT

        Tesettür modası son yıllarda büyük değişim gösterirken bu modaya uyanların sayısında da artış görülüyor. Bol, çarşafı andıran kıyafetler yerine vücudu saran modern tesettür kıyafetleri giyen kadınlar İslamcı radikallerin sert eleştirilerine hedef oluyor. Bu eleştirilerden sonuncusu 27 Ekim günü Milli Gazete’deki köşesinde “Tesettürlü Hanımefendilere ve Hanım Kızlara Açık Mektup” başlıklı yazıyı kaleme alan ilahiyatçı Mehmet Talu’dan geldi. Modern tesettüre ateş püsküren Talu, “Birtakım hafif akıllı kadınlar ve kızlar, tesettür konusunda doğru yoldan çıkmışlardır. Zamanımızda başları örtülü çıplaklar var” dedi.

        Yazısıyla ilgili sorularımızı hacda bulunduğu için e-postayla yanıtlayan Talu, tesettür kurallarını sıralayıp modern türbanlı kadınları yaylımateşine tuttu.

        ‘SIKMABAŞ GÖKKUŞAĞINA’

        Talu, “Sıkmabaş Bayan Gökkuşağına” başlıklı yanıtında, tesettür modasını tercih eden kadınları protesto ettiğini belirterek şöyle devam etti: “Çünkü siz İslami tesettürün canına okudunuz. Sizin tesettürünüz İslam’a, Kuran’a, sünnete, şeriata uygun değildir. İslami tesettür, iffetli ve şerefli İslam kadınlarını ve kızlarını şehvetli bakışlardan

        korumak için bir perdedir. Sizin kıyafetiniz ise açık kadınlardan daha fazla şehevi, seksi bakışları çekmektedir. Sizin sıkmabaş rengârenk kıyafetiniz tesettür değil, anti tesettürdür. Sadece sizi değil, sizin anne babalarınızı, kocalarınızı, velilerinizi de protesto ediyorum.”

        ‘TESETTÜR DEĞİL REZALET’

        Tesettür firmalarını “Uyduruk kıytırık tesettür kıyafetler satarak yüklü paralar vurdular, ama şeri tesettürün canına da okudular. Bakalım bu cinayetlerinin hesabını nasıl verecekler?” diyerek eleştiren Talu, bu kıyafetleri giyen kadınlara da şöyle seslendi:

        “İslami, şeri tesettür dediğin sade olur. Tek veya en fazla iki renk olur, gökkuşağı gibi alaca bulaca olmaz. Parlak renkler olmaz, sade pastel renkler olur. Vücut hatlarını göstermez, bol olur. Yabancı erkeklerin şehvetli bakışlarını çekmez. Sizinkisi tesettür değil, rezalettir.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ